29/11/17

Xerrada: “35 anys de cultura i tradició. Present, passat i futur dels Castellers de Castelldefels”.


En el marc de la Festa Major d’Hivern de Castelldefels i amb motiu del 35è aniversari dels Castellers de Castelldefels, el proper dilluns 4 de desembre, a les 19h, se celebrarà la xerrada-debat “35 anys de cultura i tradició. Present, passat i futur dels Castellers de Castelldefels”.

L’acte commemoratiu, que es durà a terme a la Sala Margarida Xingu de la biblioteca Ramón Fernández Jurado, repassarà la història de la colla castellera de Castelldefels, la més antiga de la comarca, de la mà de quatre ponents de luxe:
         -Francesc “Paco” Lopez i Cànovas. Fundador dels Castellers de Castelldefels, graller de l’Escola de Grallers de Sitges i gran exportador als anys 80 de la cultura tradicional del Garraf tant a Castelldefels com a la resta de la comarca del Baix Llobregat.
         - Gabi Molero Cot. El que va ser el cap de colla més jove dels Castellers de Castelldefels als inicis dels 2000. L’any 2006, durant l’etapa d’inactivitat de la colla, va marcar als Xicots de Vilafranca, d’on és l’actual cap de colla.
         -Josep “Pep” Ribes i Garassa: Es va iniciar als Castellers de Barcelona, on va ser membre de la tècnica als anys 80. Més tard, als inicis dels anys 90 va ser cap de colla dels Castellers de Castelldefels i, actualment, exerceix de cronista casteller.
         -Jose Antonio “Josele” Muñoz Galisteo: Un dels castellers de la colla més actius des de l’any 2007. Actualment, és el cap de colla dels Castellers de Castelldefels.
Un cop acabada la xerrada, s'obrirà un espai de debat-col·loqui sobre l'actualitat castellera.
Des dels Castellers de Castelldefels, es convida a tots els castellers i castelleres, així com a la ciutadania en general a participar d'aquest acte, una bona ocasió per conèixer les arrels de la colla i per escalfar motors de cara a la Festa Major d'Hivern, que clourà la millor temporada de la història de la colla groga.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario