26/8/16

Mor el doctor Joaquim Barraquer als 89 anys



Aquesta matinada ha mort el doctor Joaquim Barraquer als 89 anys. Director i fill del fundador de la reconeguda clínica oftalmològica que porta el seu nom, va estudiar la carrera de medicina a la Universitat de Barcelona llicenciant-se en 1951 i doctorant a Madrid el 1955.
Des del punt de vista clínic, la tasca del Professor Joaquim Barraquer es va centrar principalment en quatre camps: els trasplantaments de còrnia i la cirurgia de la cataracta, del glaucoma i de la miopia.
El 1957 va obtenir el títol de Doctor en Medicina i Cirurgia de la Universitat de Guayaquil (Equador ) i, el 1965, el de la Universitat de Bogotà (Colòmbia). El 1970 va ser anomenat Catedràtic de Cirurgia Ocular de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser "doctor honoris causa " i Professor Honorari de 11 universitats nacionals i estrangeres, va ser guardonat amb 6 distincions i premis científics a Espanya i 28 a l'estranger.
Era membre honorari de 40 associacions científiques tant nacionals com estrangeres, i també era membre ordinari d'altres 52 societats mèdiques.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario