20/6/16

Castelldefels hissa aquest dimerts les cinc banderes que certifiquen la qualitat de la seva platja



Aquest any, la hissada de banderes té lloc a la plaça de les Palmeres

Les banderes onejaran també a la zona del Baixador al passeig Marítim amb carrer República Argentina, i al final del carrer 11

Un any més, la platja del municipi torna a ser reconeguda amb la "Q" de Qualitat Turística, el segell de qualitat SICTED, i la bandera Ecoplayas. A aquests, s'afegeix també la Bandera Blava per a La Pineda i Lluminetes, i la certificació ISO 9001.
Aquest dimarts 21 de juny (11.30 h) té lloc a la plaça de les Palmeres l'acte amb el qual la platja de Castelldefels celebra la concessió d'aquestes distincions de qualitat, hissant les banderes que mostraran aquestes certificacions als ulls dels més d'un milió i mig d'usuaris que s'espera la visitaran aquesta temporada. La platja de Castelldefels, la més llarga i ampla de l'àrea metropolitana i la que rep més visitants després de la ciutat de Barcelona, mostra aquest estiu la Bandera Blava, la "Q" de Qualitat, el certificat ISO 9001, el distintiu SICTED i la bandera Ecoplayas.
L'acte comptarà amb l'assistència de l'alcaldessa de Castelldefels Candela López, i la regidora de Platges i  Via Pública, Eva López, la regidora de Règim Interior, Lourdes Armengol, regidors i tècnics de les àrees municipals involucrades en l'equip de platges; així com representants del Gremi d'Hostaleria i de les associacions veïnals de Castelldefels com el President de la Federació d'Associació de Veïns, José Manuel Pavón, i dels barris de la platja com ara Rosa Pla (Baixador), Juan Martín Godino (Lluminetes) i Ceferino Cortina (La Pineda).

Cinc segells de qualitat per a la platja de Castelldefels
Aquest estiu, Castelldefels compta amb la Bandera Blava per a les platges de La Pineda i Lluminetes. El distintiu, atorgat per la Fundación Europea de Educación Ambiental (FEE) i la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), valora el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l'aigua, l'accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es dóna als usuaris o el respecte a la legislació.
La "Q" de Qualitat Turística torna a onejar aquest estiu a la platja de Castelldefels. Aquesta certificació de qualitat la concedeix el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i reconeix la qualitat dels serveis oferts i el compromís per arribar a la plena satisfacció dels usuaris i usuàries.
La certificació ISO 9001, atorgada per l'empresa TÜV Rheiland Espanya, avala el sistema de gestió de la qualitat que s'ha implementat a la platja del municipi. El lliurament d'aquesta certificació contempla els nivells òptims de qualitat que han assolit els processos de la gestió municipal a la platja de Castelldefels pel que fa als serveis que s'ofereixen en aquesta àrea.
El distintiu de qualitat SICTED, que impulsa, entre d'altres organismes i institucions, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona, certifica que la platja de Castelldefels, com a destinació turística, ha assolit un nivell de qualitat homogeni.
Finalment, la Bandera Ecoplayas reconeix la qualitat sanitària, mediambiental i de serveis de la platja del municipi. La concedeix l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS), constituïda el 1965, l'única associació espanyola que abraça tots els sistemes de gestió de residus, neteja urbana i medi ambient i reuneix municipis, empreses i tècnics del sector.
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario