27/5/16

Castelldefels registra durant l'últim any una disminució general de delictes



Els indicadors presenten un descens general dels actes delictius, principalment en robatoris amb violència i intimidació a l'espai públic, a establiments i a domicilis amb una disminució del 13%
Aquestes dades van estar presentades a la Junta Local de Seguretat, integrada pels cossos de seguretat de Mossos d'esquadra, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i Policia Local de Castelldefels, dels indicadors dels últims 12 mesos, des de l'abril de 2015 fins a març de 2016. En aquesta Junta l'Ajuntament va demanar al Cos de Mossos d'Esquadra que reforcin la vigilància a les nits i els caps de setmana amb la presència d'un furgó policial, servei que ja han confirmat els comandaments del Cos de Mossos que s'iniciarà en les pròximes setmanes.
També es va constatar una disminució d'un 6,27% d'infraccions penals, -33,1% en robatoris amb força a domicili, -8,3% en robatoris amb força a empreses i -14,7% en robatoris amb força a l'interior de vehicles.
Per contra, es va enregistrar un augment del 12,7% en robatoris amb força a establiment.
Per altra banda també ha existit un augment en els accidents de trànsit d'un 2,2%. Segons la Policia Local de Castelldefels, una part important d'aquests accidents esdevenen per l'ús irresponsable de dispositius mòbils per part de conductors i vianants.
Altra dada positiva ha estat la qualitat de servei entorn de la violència de gènere. Els comandaments dels Mossos d'Esquadra van destacar la bona coordinació que existeix entre el nou servei assistencial de la policia local i el grup d'atenció a la víctima de mossos d'esquadra, millorant així l'atenció a les víctimes de violència de gènere i de conflictes dins de l'àmbit de la llar. Aquesta coordinació ha permès també millores en el servei de seguiment de les víctimes amb l'objectiu de vetllar per la seva seguretat, conjuntament amb les divisions municipals que constitueixen el suport integral d'atenció a les víctimes; serveis jurídics, assistencials i psicològics.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario