27/11/15

Article de l’alcaldesa de Castelldefels en vers l’aturada d’obres del passeig Marítim



El Govern central atura les obres del 
Passeig Marítim per culpa de 4.554 €

Ahir dijous, 26 de novembre, vam rebre a l’Ajuntament de Castelldefels la comunicació oficial del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient segons la qual s’ha decretat la “suspensió temporal parcial” de les obres del Tercer Tram del Passeig Marítim, sense concretar el temps de duració d’aquesta paralització. Segons ens ha documentat el propi Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, un altre òrgan del Govern Central, l’Intervenció General de l’Estat, que depèn directament del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, amb Cristóbal Montoro al capdavant; ha provocat aquesta paralització en l’execució de les obres, perquè no ha acceptat un sobrecost de 4.554,81 €, el que representa un 0,1 % de l’import total que té el pressupost de l’obra, que puja a 2.100.000 €. Com a conseqüència d’aquesta falta d’acord, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha decretat la suspensió dels treballs.
Això és inadmisible. Ens trobem davant d’un cas de greu irresponsabilitat. Hi ha una manca d’entesa entre dos Ministeris del mateix Govern central, i com a conseqüència d’aquesta falta d’acord, els perjudicats de la nova paralització seran la ciutadania i els serveis d’oci i restauració de Castelldefels; que seguiran amb un Passeig Marítim ple de tanques, runes i obres a mig fer. Com a Govern, ahir vam portar una moció d’urgència al Ple municipal en que demanem la represa imminent dels treballs, sobretot tenint en compte que aquesta obra ja porta un retard considerable en la seva execució. Les obres haurien d’estar finalitzades un any després del seu inici, cosa que succeirà el proper 3 de desembre. Aquest termini evidentment no es complirà. La moció va ser aprobada per tots els grups municipals representats al Ple, a excepció dels regidors del Partit Popular, que es van abstenir.
Ens mantindrem ferms com a servidors de la ciutadania de Castelldefels. Defensarem els interessos dels veïns i veïnes de la ciutat davant d’aquest nou bloqueig en l’execució d’una infraestructura vital per Castelldefels. El Govern central no pot deixar en suspens aquests treballs per unes desavinences econòmiques de 4.554,81 € entre el Ministeri de’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Els veïns i restauradors de la zona no poden tornar a passar pel suplici de l’últim estiu, per culpa de la mala planificació en l’execució de les obres.

Candela López Tagliafico
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario