31/8/14

Un estudi sobre el cor desmitifica les bondats del te i les maldats del cafè


L’estudi ha estat presentat ahir dissabte al Congrés 
Europeu de Cardiologia que es celebra a Barcelona
 
Amb tot, els consumidors de te acostumen a tenir 
hàbits més saludables que els del cafè, sovint fumadors

La creença que el cafè resulta perjudicial per al cor ha quedat desmentida per un estudi presentat aquest dissabte al Congrés Europeu de Cardiologia (ESC) de Barcelona. També s'ha desmitificat que el te resulti més saludable per a aquest òrgan. De fet, explica la doctora Almudena Castro, la clau és que els hàbits del bevedor de te són més saludables que els del de cafè. Els primers acostumen a estar més prims i a fer més esport. Els segons molt sovint també són fumadors. El tabac sí que continua sent un agent molt nociu per a la salut del cor. En aquest congrés també s'ha donat a conèixer "per primer cop" que els fumadors tenen més risc de patir "insuficiència cardíaca".

En la investigació s'ha vist que els consumidors de cafè "tendeixen a tenir un pitjor pefil" de risc cardiovascular en comparació amb els de te. Però la causa és el seu estil de vida. Per exemple, entre els ciutadans enquestats, més de la meitat dels que bevien cafè també fumaven. En sentit contrari, els del te practiquen més esport. El doctor Enrique Galve, president de la Secció de Risc Vascular i Rehabilitació Cardíaca de la SEC, per la seva banda, ha destacat les conclusions d'un estudi que ha demostrat que fumar pot provocar insuficiència cardíaca. Aquesta malaltia és "terminal" i és "la més greu" de totes les relacionades amb el cor.

Habitualment es relacionava el tabac amb malalties coronàries però ara "per primer cop" s'ha vist que també pot provocar insuficiència cardíaca. L'estudi ha constatat que entre els fumadors el risc de patir-la és un 6%.
 


www.laprensamagazine.cat

27/8/14

Mor Peret, el rei de la rumba catalana


Pere Pubill i Calaf tenia 79 anys i patia un càncer


Pere Pubill i Calaf, més conegut com a Peret, ha mort aquest dimecres a la Clínica Quiron de Barcelona a causa d'un càncer, segons ha confirmat a l'ACN, Efe i Europa Press el portaveu oficial de la família. N'informa també la pàgina oficial del Facebook de l'artista. Peret, nascut a Mataró el 24 de març del 1935, havia anunciat que deixava els escenaris a finals del mes de juliol, per seguir un tractament contra el càncer.

La història el recordarà com un dels impulsors de la rumba catalana, un estil que va contribuir a popularitzar sobretot des de finals dels anys 60 amb èxits com 'Una lágrima'. Al llarg de la seva trajectòria va combinar les peces més genuïnament rumberes amb altres on la rumba compartia elements amb el pop. Peret sempre va defensar que en la creació de la rumba catalana van influir tant la música cubana com el rock i fins i tot l'havanera, i tot plegat es pot intuir escoltant cançons com ara 'El muerto vivo', 'El gitano Antón', 'El mig amic', 'Lo mato' o 'Canta y sé feliz', el tema amb el qual va actuar al Festival d'Eurovisió l'any 1974.

Després de gairebé dues dècades d'èxit, Peret va deixar la música l'any 1982 per ingressar a l'Església Evangèlica de Filadèlfia. Va tornar a l'activitat artística als anys 90, i va participar en la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona, en què va compartir escenari amb Los Amaya i Los Manolos. Aquella cerimònia va ser el primer gran reconeixement institucional de la rumba catalana.

Peret va seguir la seva activitat musical mentre les noves generacions reivindicaven la seva aportació. El mateix Peret va col·laborar amb grups com Ojos de Brujo, i va ser una influència decisiva en infinitat de bandes.

Durant tot el matí s'ha generat confusió al voltant de la mort de l'artista. Unes primeres informacions de TV3 i l'agència Efe confirmaven la defunció de Peret, però al voltant de la una del migdia la família ha enviat un comunicat desmentint la notícia. Finalment, cap a les tres de la tarda, el portaveu de la família, Toni Garcia, i el mànager, Joan Planas, han confirmat a les agències ACN, Efe i Europa Press la mort de Peret, que també s'ha fet oficial a través de la pàgina de Facebook del cantant.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat el "formidable paper cultural" de Peret i la "vinculació que va fer de la rumba al nostre país". També ha avançat que parlarà amb la família i els amics del cantant per trobar "una manera d'expressar l'estima i el reconeixement per la feina feta". 


www.laprensamagazine.cat

Avui fa un any ens va deixar FRANCESC JOSEP CAMPA BERTHON




El prestigiós advocat i doctor en dret,

veí de Castelldefels, va traspassar el 27 d’agost

de l’any passat a conseqüència d'un fulminant

infart en el curs d’una reunió professional 

a l'hotel Princesa Sofia de Barcelona.



Francesc Josep Campá Berthon era un prestigiós advocat, doctor en Dret, perit judicial immobiliari i diplomat en ciències empresarials. Així mateix, havia exercit com a jutge d'instrucció en diverses localitats de la província de Barcelona. Pertanyia tambè al cos jurídic de l'Exèrcit.

Era el candidat pel Partit per la Diversitat Democràtica (PDD) a les properes eleccions municipals de 2015.


Ens unim en el record de Francesc Josep, amic irreemplaçable.
 


www.laprensamagazine.cat

25/8/14

Campanya del Gremi d'Hostaleria de Castelldefels per promoure l'alimentació mediterrània


 El Gremi d'Hostaleria acrediterà establiments promotors d'alimentació mediterrània (AMED). 

Es tracta d'un projecte liderat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels, la finalitat del qual és acreditar els establiments 
que ofereixin opcions d'alimentació mediterrània i d'oci actiu per als seus usuaris.

L'adhesió a aquest programa reconeix als establiments que presentin una oferta gastronòmica en què es garanteixi la utilització d'oli d'oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peix i carn magra i la inclusió de productes integrals.

El programa AMED té com a objectiu promoure l'alimentació mediterrània com a model d'alimentació saludable en l'entorn de la restauració col·lectiva.

www.laprensamagazine.cat

La veïna de Castelldefels Pilar Feliu va complir 100 anys el passat 22 d'agost




Amb motiu del centenari de la senyora Pilar Feliu, el regidor de Gent Gran va felicitar-la en nom de la Ciutat i va obsequiar-la amb el llibre de Castelldefels i un ram de flors.

Feliu viu des de fa diversos anys a la Residència Portamar. També va rebre la medalla de la Generalitat.
 


www.laprensamagazine.cat

Muere un jugador en Argelia apedreado por su afición. Había sido padre esa misma mañana.


Albert Ebossé, controlando la pelota

Una pedrada de su propia afición acabó con la vida de Albert Ebossé. El delantero camerunés del JS Kabylie argelino, que había sido el pichichi del campeonato la pasada madrugada, murió este sábado en el estadio 1er Novembre de Tizi Ouzou tras una batalla campal entre aficionados después del encuentro el JS Kabylie y el USM Alger, que acabó con derrota del equipo de Ebossé.

Ebossé, de 24 años, había sido padre esa misma mañana. Internacional con su país en seis ocasiones, siguió demostrando su acierto de cara a puerta al marcar el tanto de su equipo, que no evitó la derrota del subcampeón argelino. Los aficionados del estadio empezaron a apedrear a los jugadores mientras se dirigían al vestuario y una de esas piedras impactó en la cabeza de Ebossé. El jugador fue trasladado de inmediato al hospital, donde se le diagnosticó un traumatismo craneal pero no se pudo hacer nada para salvarle la vida.

Clausura del estadio
El ministerio del Interior argelino ha abierto una investigación para tratar de identificar al responsable de la muerte del jugador mientras que el presidente de la Liga de Fútbol Profesional de Argelia, M. Mahfoud Kerbadj, ha anunciado la clausura del estadio de Tizi Ouzou. "Esto es un crimen. Esto es solo un partido de fútbol y es solo la segunda jornada. No entiendo por qué la gente actúa de esta manera.
 
www.laprensamagazine.cat