29/9/14

Uns caixers permeten fer gestions a persones aturades de Castelldefels sense haver d'anar a l'Oficina de Treball



Estalviaran desplaçaments a l'oficina de 
treball de la Generalitat ubicada en Gavà


L'alcalde Castelldefels i el director provincial del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE-BA) a Barcelona han signat aquest matí a l'ajuntament un conveni que facilita la instal·lació de dos caixers (un a l'Ajuntament i un altre a La Guaita) que donaran accés al servei que ofereix el SEPE
Analitzada per ambdues parts la inexistència de cap Oficina de Treball a Castelldefels, i el nombre d'usuaris d'aquests serveis que existeixen a la localitat, s'ha acordat una fórmula conjunta que permeti oferir un nou servei que supleixi aquesta mancança.
Adaptant-se a la situació econòmica actual s'han acordat que la Dirección Provincial del Servicio Público de Empleo Estatal de Barcelona (d'ara endavant SEPE-BA), cedeixi a l'Ajuntament de Castelldefels un total de 2 caixers. Aquests caixers romandran en les instal·lacions municipals de La Guaita, centre de Suport a l'Economia de Castelldefels, carretera de la Sentiu, número 1. i l' Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), plaça de l'Església número 1.
Aquests caixers de prestacions, ubicats a la Guaita, Carretera de la Sentiu, 1, i a la Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'ajuntament, permetran a les persones en situació d'atur la gestió de determinades actuacions relacionades amb les prestacions de manera telemàtica estalviant desplaçaments a l'oficina de treball de la Generalitat ubicada en Gavà.
Alguns dels tràmits disponibles a través d'aquests caixers són:

·         Reconeixement on-line de prestacions
·         Sol·licitud de prestacions i subsidis
·         Sol·licitud de cita prèvia
·         Obtenció de certificats
·         Sol·licitud de la capitalització de prestacions
·         Modificació de domisciliació bancària
·         Programa d'autocàlcul de prestacions i subsidis
·         Consulta de certificats d'empresa

Aquests serveis són compatibles amb els posats a disposició a través d'un altre caixer del Servei Català d'Ocupació (SOC) ubicat a la Guaita, que permet, entre d'altres, renovar la demanda a les persones aturades ("fitxar l'atur"), accedir a les ofertes de treball del SOC, actualitzar les dades curriculars a disposició del SOC, fer recerca de cursos, etc.
Amb la ubicació en dependències municipals d'aquestes caixers s'aproxima físicament als ciutadans i ciutadanes de Castelldefels els serveis disponibles per part dels governs de l'estat i de la Generalitat de Catalunya per a la gestió dels seus posibles períodes d'atur, serveis que es complementen amb els de la cartera dels serveis locals de foment de l'ocupació.
 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario