19/6/14

Retorn a la calor d'estiu abans de Sant Joan

Les temperatures faran una notable pujada entre avui dijous i dissabte. 
Sol i poques tempestes de tarda durant el cap de setmana.

La matinada ha tornat a ser molt fresca després dels ruixats, tempestes i calamarsades que ahir van descarregar sobretot a la meitat nord de Catalunya. D'entre els aiguats més abundants d'ahir destaquen: la Quar 38 l/m2, Vilobí d'Onyar 31, el Pont de Suert 30, Lladurs 25, Ripoll 25, Coll de Nargó 24, Vic 18. Alguns d'aquests ruixats van anar acompanyats de calamarsa. Les tempestes també van descarregar a les Balears, en aquest àmbit destaquen els 35 l/m2 caiguts a Esporles, els 19 de Palma i els 19 també d'Escorca. 
Aquesta tarda no es repetiran les tempestes, només al voltant dels Ports de Beseit i al nord del País Valencià cauran alguns xàfecs puntuals durant la tarda. En conjunt serà un dia assolellat, però a les Terres de l'Ebre i al voltant d'aquest sector els intervals de núvols arribaran a ser espessos a estones.
Dels pròxims dies cal destacar sobretot la pujada de temperatures, que entre avui i dissabte serà de fins a cinc graus en alguns casos. Tot i que en general els termòmetres no s'enfilaran tant com en la primera calorada d'aquest any, durant el cap de setmana llarg de Sant Joan l'ambient serà clarament estiuenc, a diferència del que va passar l'any anterior. Molts termòmetres superaran els 30 graus i algunes màximes fregaran els 35 a l'interior. 
En conjunt el cap de setmana serà assolellat, a les tardes hi haurà tempestes de tarda en punts de muntanya, però seran ruixats molt més localitzats i puntuals que els últims dies, que es concentraran sobretot al Pirineu Occidental.

A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi fins a Sant Joan.
www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario