19/6/14

L'Alcalde de Castelldefels valora la possibilitat d'emprendre accions legals contra els regidors de l'oposició que han votat en contra dels criteris dels serveis tècnics i jurídics referents a la nova adjudicació de neteja i recollida d’escombraries.


Aquesta tarda s’ha cel·lebrat el controvertit Ple Municipal Extraordinari, en el que s’havia de dirimir l’aprovació del concursus de neteja de la població (ara suministrat per l’empresa local SERSA).
Aquest Ple es va convocar d’urgencia per l’Alcalde per a les 9 d’aquest matí, desprès es va tralladar a les 4 de la tarda. Tota l’oposició es va manifestar en contra, acusant l’Alcalde de manipular a la seva conveniencia la convocatoria per tal de poder guanyar la votación, entenent que d’aquesta manera, l'urgencia i l’horari laboral dels regidors de l’oposició que treballen fora de l’Ajuntament li donaria avantatge a l’equip de Govern de l’Ajuntament.


Desprès del Ple, l’Ajuntament de Castelldefels
ens fa arribar la següent NOTA DE PREMSA

L’alcalde Manuel Reyes adverteix que 
l’Ajuntament de Castelldefels podria ser 
demandat per més d’1 milió d’euros pel 
concurs de neteja per culpa de l’oposició.

Els vots en contra de l’oposició impedeixen que s’aprovi el nou concurs de neteja de Castelldefels. El Govern estudiarà si corresponen accions legals contra els regidors que han votat en contra. L’oposició condemna als veïns de Castelldefels a pagar més pel servei de neteja i recollida d’escombreries. El sobrecost de no adjudicar el nou contracte és de mig milió d’euros.

L’alcalde de Castelldefels ha anunciat després del Ple Extraordinari celebrat avui per adjudicar el nou servei de neteja i recollida d’escombraries que iniciarà una investigació per tal de valorar si correspon emprendre accions legals contra els regidors dels partits de l’oposició de l’Ajuntament de Castelldefels (PSC, ICV-EUIA, CiU) que han votat en contra dels criteris dels serveis tècnics i jurídics referents a la nova adjudicació de neteja i recollida d’escombraries. L’alcalde ha advertit que l’Ajuntament podria ser demandat per l’empresa que ha guanyat el concurs públic per lucre cessant, amb un import corresponent al 2% del benefici industrial del contracte total que ascendia a 61,5 milions d’euros. A més, no posar en marxa aquesta nova contracta significa no poder estalviar mig milió d’euros en total que s’aconseguia durant els deu anys de servei que s’adjudicaven.

Manuel Reyes considera que les al·legacions presentades pel PSC, que havien estat desestimades pels tècnics, no són motiu suficient per oposar-se a l’adjudicació: “Votar en contra és un acte d’irresponsabilitat perquè estan negant als ciutadans de Castelldefels tenir una ciutat més neta amb un sistema nou molt més avançat, eficient i menys contaminant, que ja s’utilitza en moltes ciutats. Un sistema que, a més de renovar tots els contenidors i camions, és més econòmic i suposaria un important estalvi per als ciutadans, a més d’una quantitat considerable de millores que la empresa ha ofert com són les hores extres en neteja de pintades i d’espais públics, els contenidors extra de recollida selectiva, o les unitats de mini deixalleria”.

Reyes ha criticat que PSC, ICV i CIU “neguin a Castelldefels un servei que implementen en altres ciutats”.
Reyes ha acusat al PSC d'enganyar als ciutadans atemoritzant-los amb falsos rumors de possibles acomiadaments, “quan saben perfectament que, per llei, la nova empresa està obligada de subrogar el personal” i ha titllat el vot de CiU de“incoherent”, recordant que la redacció i l'aprovació dels plecs del concurs van ser treballats conjuntament amb els regidors i assessors de CiU. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario