27/6/14

"Ahir vaig ser-hi al Ple de l'Ajuntament de Castelldefels..."

Article d'opinió
del periodista
 Lluis Lainz
Ahir, com gairebé sempre, vaig ser-hi al Ple le l'Ajuntament de Castelldefels. I la veritat és que vaig sortir deprimit, sense ganes de sopar. Té collons que sopo fins i tot quan perd el FCB i que els polítics que representen a la meva ciutat, la de la meva dona, la dels meus fills i la dels meus nets, em treguin la gana. És el que tenim. És cert que molts dels 25 regidors, inclós l'alcalde, tenen data de caducitat. El repte és millorar i molt en la capacitat del consistori per donar servei als ciutadans. No crec que sigui massa difícil, perquè des que mana el Partit Popular, les persones estan a la cua de las prioritats de l'equip de govern. És trist, si, molt trist, veure com s'inclou a l'ordre del dia l'adjudicació del concurs de recollida d'escombreries i de neteja de la ciutat que, només uns dies abans, havía estat rebutjada en un Ple Extraordinari. És trist veure que el propi PP retira el punt de l'ordre del dia, tot argumentant que hi havia aparegut un document nou (es referia a una carta de compromís de CESPA, una empresa que bat any rere any el récord d'incompliments dels seus compromisos amb els treballadors en que es subroga quan guanya els concursos). És trist que les mocions que es presenten (i que es guanyen) tinguin a veure amb decisions com la rebaixa de l'IVA cultural, quan l'Ajuntament no té potestat per fer-ho. És trist que es someti a votació si a Castelldefels volem monarquia o república, quan el referendum l'ha de convocar el govern espanyol del PP (no ho farà, encara que la Constitució li ho permet). I és encara més trist que, en el torn de precs i preguntes, mai hi hagi respostes o, si més no, respostes de veritat.
Els polítics que ens representen a Castelldefels van ser escollits per administrar els diners dels ciutadans i facilitar-los tot alló que necessiten per viure: neteja, seguretat, promoció econòmica, creació de llocs de treball, etcetera, etcetera. Però d'aixó, ben poc. I quan algú obre la boca és per no saber res del Quart Institut, per descobrir, amb quatre anys de retard, que les administracions locals no necessiten a ningú per resoldre els problemes de la TDT o per llençar la tercera fase del Passeig Marítim com un fet consumat, quan no ha estat votada pel Ple Municipal. Caldria un Ple Extraordinari perquè es prenguessin les decisions i es prenguessin bé. Tots volem un Passeig Martítim, però el volem de veritat. Hores d'ara, ningú ha explicat als ciutadans que el projecte original del Passeig tenia un pressupost de 6.4 milions d'euros i que, per art de la magia, ha estat retallat a 3,6 milions. Deu ser perquè es millora la qualitat de la instal·lació, no? Ningú ha dit res de com es pensa financiar la obra, amb els pressupostos prorrogats. I ningú, tampoc, ha explicat que un metro més del compta o la supressió de 250 plaças d'aparcament constituiràn problemes de difícil solució i que, un cop més, cauràn sobre les esquenes dels ciutadans.

Aquest mati he esmorzat i ho he fet amb ganes. Amb l'estomac plé veig les coses igual que ahir nit, però tinc més forçes per lluitar contra aquells que només busquen el seu benefici personal enlloc de destinar tots els seus esforços per fer una ciutat millor. Per sort, d'aqui a deu mesos tenim eleccions municipals i la gent, que ja esta farta de tanta comedia, de tant cartró-pedra, sabrà escollir el seu nou govern!!!

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario