17/3/14

La preinscripció del curs escolar 2014-2015 acaba aquest divendres 21 de març


Per al 2n cicle d'educació infantil, educació primària 
i educació secundària obligatòria

• La preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics, i també quan es vol canviar de centre

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha establert les dates del període de preinscripció al segon cicle d'educació infantil, educació primària i ESO per al curs 2014-2015. Així, la preinscripció per al curs vinent es farà entre els dies 11 i 21 de març.
Amb anterioritat, cada centre educatiu pot informar a les persones interessades sobre el seu projecte educatiu, els ensenyaments que imparteix, les places de què disposa, de l'adscripció a altres centres i si té mitjans específics d'adaptació a determinades discapacitats dels alumnes. Els centres de Castelldefels organitzen jornades de portes obertes abans del període de preinscripció; es por informar de les dates a cada centre.
La sol·licitud de preinscripció s'ha de presentar preferentment al centre educatiu triat en primera opció, a les oficines municipals d'escolarització o als serveis territorials del Departament. S'haurà d'acompanyar de la documentació necessària per acreditar els diferents criteris de baremació.

Criteris generals de prioritat
Per al 2n cicle d'educació infantil, l'educació primària, l'ESO i batxillerat, s'apliquen els següents criteris generals: si hi ha germans matriculats al centre (o en un centre públic adscrit) o el pare, mare, tutor legal hi treballen (40); per proximitat del domicili o del lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (de 10 a 30); si el pare, mare o tutor legal reben l'ajut de la renda mínima d'inserció: (10); per discapacitat igual o superior al 33% de l'alumne o d'un familiar de primer grau (10). En el batxillerat també es té en compte la nota mitjana.

Criteris complementaris
Criteris com ara formar part d'una família nombrosa o monoparental (15); si l'alumne té una malaltia crònica que afecti el sistema digestiu, endocrí o metabòlic, incloses les persones celíaques (10); si el pare, mare, tutor legal o germà de l'alumne ha estat escolaritzat en ensenyaments declarats actualment gratuïts i universals al centre sol·licitat en primer lloc (5 punts). A més, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres i ensenyaments adscrits.
+ INFO: castelldefels.org/educacio

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario