11/2/14

Castelldefels multarà als bancs que tinguin pisos buits més de dos anys en aprovar-se una moció proposada pel PSC a instàncies de la PAH





El portaveu Socialista, Joan Sau, 
assegura que és una obligació moral 
dels ajuntaments impulsar actuacions 
que garanteixin el dret a l’habitatge

Castelldefels multarà als bancs i grans empreses que mantinguin pisos buits a la ciutat des de fa més de dos anys. El ple de l’Ajuntament ha aprovat la moció proposada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la població i que va ser presentada pel portaveu del Grup municipal Socialista, Joan Sau, que va assegurar que “ara més que mai els ajuntaments tenen l’obligació moral de tirar endavant totes aquelles actuacions que vagin encaminades a que aquests pisos que tenen les entitats bancàries i que porten més de dos anys desocupats, es posin a disposició d’aquelles persones que ho necessiten sota una fórmula de lloguer social”.
Segons la moció aprovada l’Ajuntament haurà d’elaborar programes d'Inspecció a fi de detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació de permanent desocupació, que siguin propietat d'entitats financeres i altres grans empreses. Els tècnics municipals instruiran procediments administratius on es determinin els fets, un cop detectada la desocupació. Aquest procediments hauran d’acabar amb una resolució que declari si s’està produint una situació de desocupació permanent constitutiva d’una utilització anòmala de l’habitatge. Es podran imposar tres multes coercitives, de fins a 100.000 euros. Si es manté la desocupació, s’iniciarà un procediment sancionador per infracció molt greu.

Joan Sau, va felicitar la PAH per la seva feina i per  l’aprovació de la moció i va assegurar que “cal seguir treballant per evitar que totes les conseqüències de la crisi recaiguin exclusivament sobre la part més vulnerable,com són les famílies”. Per fer-ho possible, Sau considera que són “indispensables polítiques que atorguin garanties reals als afectats per una situació d’insolvència, de forma inmediata i en el futur, per tal que no hi hagi cap família sense llar, però també cpa llar sense família”.

Govern amb un trànsfuga

D’altra banda, el portaveu del Grup Socialista ha deplorat que l’ctual alcalde del PP es mantingui en el govern sostingut pel fil d’un trànsfuga, que ha estat expulsat de CDC per desobeir el mandat de l’assemblea local del partit de sortir de l’equip de govern. Aquesta situació de debilitat del govern del PP, que es va tornar a posar de manifest en el darrer ple municipal i que arrossega 19 canvis en menys de tres anys, està provocant una paràlisi en l’activitat municipal.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario