27/1/14

Iñaki Gabilondo li diu a Rajoy: "Els problemes no es prohibeixen, es resolen"


"Em temo que el seu pla misteriós no inclou res per convèncer als catalans 
que volen marxar, a que es quedin", considera el periodista

El periodista Iñaki Gabilondo proclama en el seu editorial d’avui:“Els problemes no es prohibeixen, es resolen”, al·ludint al president espanyol, Mariano Rajoy, i al seu desembarcament d’aquest cap de setmana a Catalunya amb l’intent de frenar el sobiranisme català.

Gabilondo explica que la Real Acadèmia Espanyola (RAE), defineix la paraula “problema” com “un conflicte o assumpte discutible que es tracta de resoldre”, però que sembla que Rajoy consideri que
un problema és “un assumpte discutible sobre el qual cal pronunciar-se”, sense aportar cap possible solució.

En un vídeo a El País, Gabilondo considera que Rajoy “ha vingut a Barcelona a dir coses, molt poc reprotxable i amb un to conciliador”, però que després de parlar, 
“ha recollit els aplaudiments dels seus i ha tornat a Madrid sense fer cap proposta, deixant el problema en el punt en el que estava”. 

“Em sorprèn la tranquil·litat amb la qual la societat espanyola està encarant tot aquest aspecte”, continua el periodista, que afirma que ell “no comparteix aquesta tranquil·litat”. 
“No crec que es produeixi la independència de Catalunya, i encara menys que esdevingui aviat, però la putrefacció que s’està produint amb el diàleg entre Catalunya i Espanya ja està aquí”, ha lamentat Gabilondo, que ha considerat que li sembla “incongruent” que “irriti que molts catalans vulguin marxar d’Espanya, però no que s’estiguin trencant les relacions entre Catalunya i la resta de l'Estat”.


“Em temo que el pla misteriós de Rajoy per frenar l’independentisme i prohibir la consulta sobiranista no inclou res perquè els catalans que volen anar-se’n decideixin quedar-se”, conclou el periodista. 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario