16/1/14

El Banco Santander es nega a implantar el català


L’entitat bancària d'Emilio Botín no canviarà la seva 
política lingüística en les seves cartes i fullets i en 
el web corporatiu, segons El Confidencial Digital

Albert Ribas
El Banco Santader no té cap intenció d’implantar el català en les seves cartes i fullets i en el seu web corporatiu tot i les múltiples demandes perquè ho faci que li han arribat des de Catalunya, segons informa El Confidencial Digital.

L’entitat bancària que presideix Emilio Botín argumenta que són un grup financer internacional present en nombroses països d’arreu del món on ja es tradueixen els serveis que ofereix l’entitat a l’idioma oficial d’aquests territoris. El rotatiu digital explica que fonts properes al banc han confirmat que no està previst canviar aquesta política i recorden que Espanya és un mercat únic on el castellà serveix per tots els clients de l’entitat en qualsevol punt de l’Estat.

A principis de gener dues associacions catalanes com Plataforma per la Llengua i WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics) van enviar dues cartes, una al Banco Santander i l’altre a ING Direct, que tampoc utilitza el català, on se’ls exhortava a deixar de marginar els consumidors dels territoris de parla catalana i a introduir l’ús de la llengua catalana en els serveis que ofereixen a Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario