20/11/13

Comença la Ruta del Xató 2013-2014


Com cada any al novembre, s'ha engegat la Ruta del Xató, sent el cuiner Nandu Jubany qui aquesta temporada exerceix d'ambaixador d'aquesta manifestació gastronòmica que té el seu punt neuràlgic a les comarques del Penedès i del Garraf fins al mes d’abril. 


El Xató dóna lloc alhora al gaudi d'altres encants de les comarques, com les festes populars, els paisatges de vinyers (la ruta es realitza per una de les zones de vi i cava de Catalunya més important), el turisme cultural, etc.


El xató o la xatonada és un plat tradicional d'aquestes comarques i es compon d'una exquisida amanida que combina productes de l'horta i el mar, on els seus ingredients principals són l'escarola, el bacallà, les anxoves, la tonyina i les olives arbequines. La recepta es completa amb una deliciosa salsa feta amb fruita seca, alls rostits, pa torrat, oli d'oliva verge extra, nyora… i hi ha algunes variants, les quals i afegeixen tomàquet, galeta o bitxo, entre altres ingredients.

Podeu conèixer el programa complet de la Ruta del Xató 2013-2014 descarregant el catàleg complet en pdf a través d'aquest enllaç: 

http://www.rutadelxato.com/pdf/cataleg-catala.pdf  

Hi trobareu el calendari amb els dies de celebració dels festivals populars, de les xatonades populars, de les jornades gastronòmiques en els restaurants, la guia de restaurants participants, informació sobre allotjaments, cellers que es poden visitar, i entre altres coses, receptes de xató dels diferents municipis. Ja ho sabem: totes les receptes son semblants, però cada cuiner te la seva.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario