29/10/13

El PSC rebutja les ordenances fiscals aprovades pel govern municipal de Castelldefels perquè serveixen d’excusa per a noves retallades dels serveis que es presten a la ciutadania

NOTA DE PREMSA 
que ens fa arribar el PSC de Castelldefels

El portaveu del Grup Socialista, Joan Sau, assegura que “per tercer any consecutiu, “estem davant d’unes ordenances en clau idelògica i no fruït d’una anàlisi econòmica seriosa
El PSC ha denunciat que les ordenances fiscals aprovades per l’Ajuntament de Castelldefels són una justificació per a futures noves retallades dels serveis que es presten a la ciutadania. Segons el portaveu del Grup municipal Socialista, Joan Sau, “lluny mantenir el nivell d’ingressos que hi havia abans per poder donar un nivell de serveis similar, amb aquestes ordenances es busca anar reduint-los per tenir així l’argument i l’excusa per suprimir alguns d’aquests serveis o programes”.
Aquesta situació no és nova. De fet, es repeteix des que el PP va accedir a l’alcaldia de Castelldefels i es manté amb el suport de CiU i AVVIC. Per tercer any consecutiu, ha assegurat Sau, “tornem a estar davant d’una proposta ordenances pensades més en clau ideològica i per donar resposta al seu electorat, que no pas fruït d’una anàlisi econòmica seriosa de les conseqüencies que poden tenir”.
El PSC critica que el govern municipal continuï renunciant a possibles ingressos malgrat la difícil situació que travessen les administracions públiques. Aquest increment dels ingressos, acompanyat d’un esforç solidari i una austeritat racional, vindria per una major contribució dels que més tenen. Per contra, les taxes i els preus públics augmenten un 5%, “quan tots sabem que els salaris no han pujat un 5% ni molt menys”, va dir Sau.
Per al PSC, per molt que el govern municipal repetixi que baixen els impostos, aquesta afirmació és un foc d’encenalls que no es correspon amb la realitat. A titol d’exemple, la rebaixa anunciada del 2% en l’Impost de Vehicles, es tradueix en una reducció d’1,36 euros de mitjana en un turisme.
D’altra banda, el portaveu del Grup Socialista ha mostrat la seva disconformitat en que les ordenances municipials no incorporin alguna fórmular perquè les persones que es veuen abocades a la dació en pagament o al desnonament de l’habitatge on viuen no hagin de pagar, a més, la plusvàlua.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario