27/9/13

Madrid va enganyar el COI per poder organitzar els Jocs Olímpics



La despesa de 75 milions d'euros anuals programada fins l’any 2020, 
d’un total de 1.518 milions, depenia de la millora de les arques 
del consistori madrileny. Però, ni amb aquestes previsions 
s’hagués pogut recaptar els diners necessaris.


La regidora d’Hisenda de la capital reconeix que 
Mai es va contemplar una reserva de crèdit per les inversions”.


La pregunta es: Si els haguessin donat els Jocs del 2020, 
qui hauria aportat els diners que faltessin? Els mateixos de sempre?

Albert Ribas - El Singular Digital.cat
L’Ajuntament de Madrid ha admès que no té els diners que va prometre al COI perquè la ciutat fos candidata a l’organització dels Jocs Olímpics del 2020. Els diners promesos i que no existeixen s’havien de destinar a les obres que faltaven per fer per tenir totes les instal•lacions a punt, segons explica ‘El País’.

L’alcaldessa de la capital espanyola, 
Anna Botella, havia repetit en múltiples ocasions, abans del veredicte que va donar els Jocs a Tòquio, que Madrid cobriria la inversió de 1.518 milions d’euros necessària entre les tres administracions i amb una despesa de 75 milions anuals durant els propers 6 anys.

Un cop consumada la desfeta madrilenya, el líder del 
PSOE a l’Ajuntament de Madrid, Jaime Lissavetzky, va demanar abans d’ahir a Botella que destinés la primera partida de 75 milions a un pla contra la pobresa, l’ocupació, les beques menjador, l’accés a l’habitatge i a potenciar el turisme. La sorpresa va arribar amb la resposta de la regidora d’Hisenda, Concepción Dancausa, que va assegurar el següent: “Haig de despertar-lo del somni, no ens ha tocat la loteria. Mai es va contemplar una reserva de crèdit per les inversions”.

Durant les seves explicacions, 
Dancausa va assegurar que “a partir del 2016, la situació financera generarà uns excedents que permetran afrontar nous projectes d’inversió i reforç dels serveis municipals que permetin el funcionament de la ciutat”. Ras i curt, els diners per les obres olímpiques depenien del tot de la millora de l’economia de la ciutat, que cal recordar que arrossega un deute que frega els 8.000 milions d’euros.

El consistori madrileny s’havia compromès per contracte davant del COI a construir la vila olímpica, construir quatre instal•lacions esportives i reformar-ne dues. Unes obres que s’havien de començar a fer al 2016 i que haguessin obligat a Botella a fer una despesa per la qual, almenys ara mateix, no tenia diners tot i haver dit que sí al COI.


No hay comentarios:

Publicar un comentario