31/5/13

PP, CiU i AVVIC es neguen a donar suport a un pla per activar l’economia de Castelldefels i crear ocupació presentat pel PSC


El govern municipal de Castelldefels (format per PP, CiU i AVVIC) s’han negat a donar suport al pla d’activació econòmica i creació d'ocupació presentat pel Grup Socialista davant la greu situació que està travessant la ciutat, on el tancament de comerços es continu i on ja hi ha 4.676 persones sense feina. , El portaveu del Grup Socialista, Joan Sau que ha criticat l’actitud del govern municipal, ha assenyalat que “per fer front a aquesta situació, i si volem activar l’activitat econòmica, caldrà activar mesures que d’una banda incentivin el consum i, de l’altra, el teixit empresarial, a crear noves empreses i nous llocs d’ocupació”.

El pla presentat pel PSC consta de diferentsts mesures amb un mateix denominador comú: l’activació de l’economia i la creació d’ocupació a la ciutat. “I és en aquest sentit que volem destacar la importància d’elaborar un projecte municipal que doni cobertura o integri les diferents propostes o mesures”, va indicar Sau. Entre les mesures proposades, destaquen:
·       la creació d’una línia d’ajudes directes als autònoms i a les petites i mitjanes empreses que contractin treballadors que es trobin en situació d’atur. Hi hauria subvencions de sis mesos de cotització per cada treballador contractat per període d’un any i també subvencions de sis mesos de cotització a aquelles persones que es donin d’alta en una activitat econòmica.
·       el compromís que en els pressupostos municipals de 2014 es destinin dos terços dels imports de les subvencions destinades a donar suport al comerç i a les empreses locals per a desenvolupar aquest projecte. El terç restant es reservaria per al foment de les activitats de dinamització comercial, amb especial atenció a les mesures destinades a activar el consum.
·       la col·laboració entre les Àrees de Serveis Socials i de Promoció Econòmica per promoure i incentivar que les persones que estan en seguiment des de Serveis Socials, i que tinguin el perfil laboral demandat per les empreses, participin en els processos de selecció.  Sobretot, es tindrien en compte el nuclis familiars on la crisi s’ha acarnissat més i ja no disposen d’ingressos.
·       la recerca de col·laboració d’altres administracions per obtenir recursos per aplicar programes i mesures que incentivin el consum entre la ciutadania i la creació de llocs de treball en les empreses o a través de projectes d’autoocupació.
·       La incentivació de la col·laboració entre les Àrees de Promoció Econòmica i de Serveis Socials, per tal que les persones més afectades per la crisi siguin usuàries exhaustives dels serveis i programes  d’ocupació municipals. 
·       La destinació per al finançament d’aquest projecte d’una part del superàvit de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent al 2012, per tal de garantir la seva viabilitat.
·       La pròrroga del Pacte per l’Ocupació i el desenvolupament econòmic i social de Castelldefels (2011-2012), subscrit l’any 2011 entre l’Ajuntament, la Xarxa d’Empresaris i Comerciants de Castelldefels, el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels, l’Associació de Residències i Serveis d’Atenció Domiciliària, la Universitat Politècnica de Catalunya, la PIMEC Baix Llobregat, UGT i CCOO, tot definit un nou pla d’acció operatiu que desenvolupi les actuacions concretes que s’haurien de dur a terme durant el període 2013-2014, i incorporant-ne les entitats que en matèria d’ocupació s’hagin creat des d’aleshores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario