30/1/13

Rajoy (podia algú pensar una altra cosa?) rebutja la celebració d'un ple monogràfic al Congrés sobre la corrupció



El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, 

ha rebutjat aquest dimecres la celebració d'un ple 

monogràfic al Congrés de Diputats contra la 

corrupció política, com li ha demanat IU.

En una sessió de control al govern extraordinària −motivada per l'escàndol Bárcenas−, Rajoy ha tornat a repetir les diverses mesures que prepara l'executiu per lluitar contra la corrupció. Per exemple, el pacte contra la corrupció amb la resta de partits polítics amb qui, ha dit, el PP té "voluntat política" per arribar a un acord. També s'ha mostrat disposat a pactar esmenes a la llei de transparència que actualment està en tramitació parlamentaria.
Rajoy ha hagut de sentir durs retrets a la cambra per el cas de l'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas, que tenia fins fa uns anys 22 milions d'euros d'origen ocult a Suïssa i que podria haver pagat durant anys sobresous en diners en negre −procedents, per exemple, de donacions d'empreses− a la cúpula del partit. El portaveu d'IU, Cayo Lara, ha dit que les mesures del govern són un "rentat d'imatge" per acabar amb el "model pervers de corrupció sistèmica", mentre que el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acusat el PP de creure's "impune" a la corrupció i ha instat l'executiu a "actuar amb contundència i exemplaritat". Rajoy ha replicat apressant Rubalcaba a aplicar-se les seves pròpies recomanacions.
Finalment, en una altra pregunta sobre corrupció, en aquest cas, d'UPyD, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha tornat a mostrar disposada a endurir la legislació contra la corrupció. "Si cal endurir penes s'enduriran, si cal reformar el Codi Penal, es reformarà", ha dit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario