30/1/13

El temps: Cap de setmana de ple hivern

El pròxim canvi de temps: 

una tramuntanada forta el cap de setmana



 Avui les temperatures fregaran els 20 graus a la costa i al Prelitoral, 

els migdies suaus duraran fins divendres

L'anticicló ja mana i aquest matí ha començat a fer aparèixer les boires a l'interior i a enclotar l'aire fred a les valls. La inversió tèrmica era marcada, a primera hora. Al Ripollès, a Ripoll (700 m), per exemple, es fregaven els -4 graus al punt de l'alba, mentre que a Molló (1.200 m) n'hi havia 8 de positius. En general el dia serà suau, i aquest migdia les temperatures s'enfilaran una mica més que ahir. Això es notarà sobretot a la costa i al Prelitoral, on els termòmetres fregaran els 20 graus i sobrarà la jaqueta. Un cop desfetes les boires a l'interior, el dia serà clar arreu, només amb algunes pinzellades de núvols prims. 
Demà i divendres les coses canviaran poc: matins freds i humits a l'interior, però temperatures molts suaus en general. El sol continuarà dominant, tot i que a partir de demà a la tarda els núvols prims es faran més espessos i al nord arribaran a tapar el cel a estones. 
La situació que s'entreveu de cara al cap de setmana obligarà a posar més atenció als mapes del temps. El pas d'un front la nit de divendres a dissabte descarregarà alguns xàfecs i sobretot obrirà la porta a un vent de nord que bufarà amb moltes ganes tot el cap de setmana. Dissabte es deixarà sentir amb cops de més de 50 km/h a la majoria de comarques, i diumenge al matí el temporal de tramuntana podria ser dur al Pirineu, a l'Empordà i a la Catalunya del Nord. El canvi de temps portarà més neu al vessant nord del Pirineu i, sobretot, farà que l'hivern sigui més viu que mai.
A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario