31/1/13

CiU trenca amb el PP a la Diputació de Barcelona

Salvador Esteva, president de la Diputació


La federació nacionalista pretén una “separació amistosa” i no 
descarta que els populars puguin donar-li suport en algunes votacions

Nerea Rodríguez (Diari ARA)
CiU ja té decidit el trencament amb el PPC a la Diputació de Barcelona, segons han explicat fonts de la federació nacionalista. Demà es farà oficial aquest trencament, quan es celebrarà el primer ple de l'any de l'ens supramunicipal. El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ja va anunciar l'inici d'un període de reflexió després de les eleccions que sembla que ha conclòs ara. 

D'aquesta manera, la federació no ratificarà les dues vice presidències que hi tenia el PP. Les direccions de CDC i UDC es reuniran properament amb els diputats provincials per tractar la qüestió. De fet, la vicepresidenta quarta de la Diputació, Mercè Conesa, ja ho va donar per fet fa uns dies. 

La federació pretén una "separació amistosa" i "no traumàtica" i no descarta que el PPC pugui donar-li suport en algunes votacions. De fet, demà mateix en el ple es votaran els pressupostos encara fruit del pacte amb els populars.

CiU també ha mantingut converses sobre aquesta qüestió amb el PSC, però en cap moment s'ha posat sobre la taula que els socialistes entrin al govern de l'ens. De fet, el PSC ja els havia advertit d'entrada que l'única forma de col·laboració possible passaria per donar estabilitat des de fora, sempre que fos de manera conjunta amb alguna altra formació, com per exemple ERC.

Caldrà veure què passa amb els pactes als consells comarcals i en alguns ajuntaments. De moment, el líder de CiU a l'Ajuntament de Badalona ja ha anunciat que presentarà una moció de censura contra l'alcalde popular, Xavier Garcia Albiol.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario