31/1/13

Ambient suau a l'espera d'un cap de setmana de vent, fred i neu


Fins a 10 graus menys el cap de setmana


Avui les temperatures tornaran a acostar-se
 o fins i tot superar els 20 graus, 
però dissabte l'hivern revifarà amb força
Que ahir el termòmetre arribés als 21 graus a Olot i a Tarragona, i fins als 25 a València, només es tracta d'un parèntesi de bonança que s'acabarà en sec dissabte.
Avui i demà divendres les temperatures mantindran la línia d'ahir, potser avui amb valors una mica més baixos a les comarques de Girona, però en general amb sensació de poc fred. Seran dies de sol, tot i les bandes de núvols prims que no deixaran de circular i enterboliran el cel a estones.
Canvis la nit de divendres
Els canvis arribaran la nit de divendres a dissabte, amb un front que els últims mapes del temps fan pensar que només deixarà ruixats al Pirineu i en algunes comarques de Girona i de Barcelona. Fora del Pirineu seran poques les precipitacions, però a la serralada els xàfecs descarregaran amb ganes, i la cota de neu farà una baixada en picat, de manera que a primera hora de dissabte ja estarà nevant a totes les cotes. Dissabte al matí la neu pot escampar-se per molts indrets del Pirineu, sobretot al de Lleida, però en general l'element predominant tornarà a ser, un cop més, el vent. El mestral i la tramuntana bufaran amb ganes, amb cops de més 50 km/h a la ajoria de comarques, i de més 100 al Pirineu, a l'Ebre, al Camp de Tarragona, a l'Empordà i a la Catalunya del Nord. La nit de dissabte a diumenge les ratxes podrien fins i tot superar els 150 km/h a l'extrem nord.

El vent fara caure la sensación tèrmica
Aquest vent farà caure la sensació tèrmica, i tot i que probablement les glaçades seran escasses, dissabte i diumenge caldrà abrigar-se com en els dies més freds de l'hivern. El vent mantindrà el cel amb més sol que núvols durant el cap de setmana. Les nevades al Pirineu de dissabte i alguns ruixats al nord de les Illes seran les úniques precipitacions. Amb el pas de les hores, diumenge el temps s'anirà calmant i començarem la setmana que ve amb sol i, en tot cas, amb nits més fredes.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario