12/12/12

Increïble! Espanya rebutja la patent única europea perquè no inclou el castellà


Que en som de rucs!

Així, així tirarem endavant!

Les patents passaran de costar 36.000 euros a 5.000
per a les empreses dels 25 països que l'han aprovat. 
España en continuarà pagant 36.000 €


Més del 70% dels europarlamentaris va votar
a favor de la patent única europea. España i Italia, no.
El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts l'entrada en funcionament de la patent única europea, una eina que s'ha negociat durant tres dècades i que serà molt beneficiosa per a totes les empreses europees... excepte per a les espanyoles i les italianes. I és que Espanya i Itàlia són els dos únics estats de la Unió Europea que no l'han adoptat perquè no inclou ni el castellà ni l'italià.

Gràcies a la patent única, una sola patent en un país de la Unió serà vàlida per a tota la UE, cosa que reduirà els costos per a les empreses d'uns 36.000 euros fins a entre 5.000 i 6.500 euros per patent.
La patent comuna inclou una legislació sobre el règim de llengües, que estableix que les patents estaran disponibles en anglès, francès i alemany, però se'n podran fer traduccions a qualsevol altra llengua. Malgrat tot, Espanya i Itàlia han decidit no participar-hi perquè la consideren discriminatòria per als seus idiomes.
El 70,8% del Parlament Europeu ha votat a favor de la patent única, mentre un 24% s'hi ha oposat. Els europarlamentaris del PP i del PSOE hi han votat en contra, i han trencat la disciplina de vot dels seus grups a l'eurocambra.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario