29/11/12

PROGRAMA COMPLERT DE LA FESTA MAJOR D’HIVERN

Cartell que ha obtingut el Primer Premi,
en el Concurs de Cartells, organitzat pe l'Ajuntament.
Autor: XAVI ALONSO GARCÍA, alumne de INSTITUT LES MARINES


Dijous 6  de desembre

10h  XXXI Pujada al Castell (cursa popular i per a persones amb discapacitat). Sortida de l'Av 1r de maig (davant escola Torre Barona). Recorregut:  5 quilòmetres

10h Obertura del mercat medieval

10h a 14h Jornada de portes obertes de la planta noble de l'edifici històric.

10h  Recepció de l'Alcalde als representants d'estudiants, al Saló de Plens (acte obert).

11h  Cercavila amb Alsat corno i la catifa voladora, als carrers del mercat medieval

12h Inauguració oficial de la Fira de Nadal, a la plaça de l'Església, a càrrec del Sr. Manuel Reyes López, alcalde de Castelldefels,  i la Sra. Margarita Manzano López, regidora delegada de Comerç i Turisme. Recorregut i lliurament de diplomes als comerciants i artesans.

12h Ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, a la plaça de l'Església, cantonada amb el carrer d'Arcadi Balaguer.

12,30h Danses orientals a la Plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

13h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  Plaça de l'Església

17h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  Plaça de l'Església

18h Danses orientals a la Plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

18h Concert coral al Teatre Plaza, a càrrec de la Coral La Poncella de Sant Feliu de Codines, de la Coral Germanor i de la Coral Marinada de Castelldefels. Entrada gratuïta. Recollida d'entrades a la taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

18h Correfoc pels carrers de la ciutat, a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació del grup infantil de Diables i dels Diables de Castelldefels de l'Agrupació de Cultura Popular.
Sortida de la plaça de l'Església. Recorrregut:  c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, av. Constitució, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, c/ Santiago Rusiñol, c/ Pintor Serrasanta i arribada a  la  pl. de l'Església

19h Cercavila amb Alsat corno i la catifa voladora, als carrers del mercat medieval

20h Carioca, espectable de malabars amb llums a la Plaça davant de la Biblioteca Central.

21h Cantada d'havaneres, amb el grup d'havaneres Rems, i rom cremat  al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.


Divendres 7 de desembre
10h Obertura del mercat medieval

11h Danses orientals a la Plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

D'11h a 13h  Atreveix-te a canviar d'imatge! Taller de pentinats especialment destinats per gaudir de l'espectacle d'animació infantil Farsa de farsants al carrer d'Arcadi Balaguer, cantonada amb la plaça de l'Església.

12h  Cercavila amb Alsat corno i la catifa voladora, als carrers del mercat medieval

12h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  Plaça de l'Església

13h Espectacle d'animació i ball per als més petits Farsa de farsants totalment participatiu on es combinen jocs i danses, algunes acompanyades per elements escenogràfics com: carpes, cuques, pilotes… al carrer d'Arcadi Balaguer, cantonada amb la plaça de l'Església.

17h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  Plaça de l'Església

17h Inici muntatge Campament dels Grups de Recreació Medieval als jardins del castell

17h Cercavila amb Alsat corno i la catifa voladora, als carrers del mercat medieval
 
18.30h Arribada dels grallers a la plaça de l'Església, des de la plaça de l'Estació per l'avinguda Santa Maria, amb la participació dels grallers Maricel de Sitges, l'Escola de Grallers de Sitges,  de Castelldefels i el grup de Sac de Gemecs i Flabiol de Vilanova i la Geltrú.

19h Cercavila pels carrers del centre, a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. Recorregut: Sortida de la pl. de l'Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra,  c/ Dr. Barraquer, c/ Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l'Església.

19h Danses orientals a la plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

20h Espectacle mentalista a la plaça davant de la biblioteca Central

21h Concert de música clàssica, a càrrec de l'Associació Musical de Castelldefels, al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la funció. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

Dissabte  8 de desembre
8h Matinades pels carrers de Castelldefels, a càrrec dels Grallers de l'Agrupació de Cultura de Popular

10h Obertura del mercat medieval

De 10.30h a 13h Obertura del campament medieval amb exposició  d'armament, una mostra de la vida medieval, lluites  de cavallers, concurs de lizas,  i tir al arc, als jardins del castell.

10.30h Cercavila amb Alsat corno i la catifa voladora, als carrers del mercat medieval, acompanyat del grup de percussió Xaltiga de Manresa.
 
11h  Missa solemne a l'església de Santa Maria.

11h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  Plaça de l'Església

11.30h Danses orientals a la Plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

D'11.30 a 13.30h 4t concurs d'estil i elegància de cotxes de cavalls Ciutat de Castelldefels, al Parc de la Muntanyeta. Organitzat per l'Ajuntament de Castelldefels i el Club d'Enganxes i Equitació de Catalunya.

12h Processó pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels. Recorregut: Sortida de l'Església de Santa Maria, c/ Onze de Setembre,  c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l'Església. 

13h Plantada de castells a la plaça de l'Església, a càrrec dels castellers de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels.

13,30h Desfilada dels grups de recreació, acompanyats amb el grup de percussió Xaltiga de Manresa. Recorregut: Sortida dels jardins del castell, carrers del mercat medieval i arribada a la plaça de l'Església

17h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  Plaça de l'Església.
De 17.30h a 19h Obertura del campament medieval amb exposició  d'armament, una mostra de la vida medieval, lluites  de cavallers, concurs de lizas,  i tir al arc, als jardins del castell.

18h Missa rociera a l'Església de Santa Maria amb el Coro Rociero Blanca Paloma.

18h Espectacle mentalista a la Plaça davant de la biblioteca Central

19h Danses orientals a la plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

20h Desfilada de torxes amb els grups de recreació, acompanyats pel grup de percussió Xaltiga de Manresa. Recorregut: Sortida dels jardins del castell, carrers del mercat medieval i arribada a la plaça de l'Església

20.30h Carioca, espectable de malabars amb llums a la Plaça de l'església.
 
21h Espectacle de sarsuela El duo de l'Africana al teatre Plaza. Preu: 10 euros. Venda d'entrades anticipades a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, Telentrada Catalunya Caixa i a taquilla una hora abans de la funció.

Diumenge  9 de desembre
10h Obertura del mercat medieval

De 10.30h a 13h Obertura del campament medieval amb exposició  d'armament, una mostra de la vida medieval, lluites  de cavallers, concurs de lizas,  i tir al arc, als jardins del castell.

10.30h Cercavila amb Alsat corno i la catifa voladora, als carrers del mercat medieval, acompanyat del grup de percussió Xaltiga de Manresa

11h Danses orientals a la Plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

D'11h a 14h i de 17h a 19h Jornada de portes obertes al Castell de Castelldefels.

12h Taller de danses medievals a càrrec de Jueus de l'aixada de Manresa a la plaça davant de la biblioteca Central.

13h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  plaça de l'Església

13,30 h Desfilada dels grups de recreació, acompanyats amb el grup de percussió Xaltiga de Manresa. Recorregut: Sortida dels jardins del castell, carrers del mercat medieval i arribada a la plaça de l'Església

14h Pagament de soldades als grups de recreació a la plaça de l'Església
17h Exhibició de Falconeria a càrrec d'Acariciando el aire  a la  Plaça de l'Església

17.30h Taller de danses medievals a càrrec de Jueus de l'aixada de Manresa a la plaça davant de la biblioteca Central.

18h Music-hall, a càrrec de la companyia Los Principiantes de l'Associació Rafael Casanova, al Teatre Plaza. Entrada gratuïta. Cal recollir l'entrada a la taquilla el mateix dia de la funció. Aforament limitat.

19h Danses orientals a la Plaça Catalunya (espai temàtic àrab)

20h Cercavila amb Alsat corno i la catifa voladora, als carrers del mercat medieval


Altres activitats

Del dijous 6 al diumenge 9 de desembre
De 10 a 21 h Una Fira renovada omplirà els carrers de Castelldefels de llum, de color i d'animació durant els dies 6, 7, 8 i 9 de desembre.
D'inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d'Hivern, són moltes les novetats d'enguany.
Mostra de Comerç Local a la plaça de l'església
Jocs medievals a la  Plaça de la Biblioteca Central
Passeig en ponis al pati de l'antiga escola Lluís Vives (Plaça de l'Església)
Exhibició de falconeria a la plaça de l'Església
Exposició d'escultures de fusta al castell
Exposició de vestits d'època al castell

De 10.30 a 13.00h i de 17.30 a 19.00h Recreacions històriques en el campament medieval situat, amb exposició  d'armament, una mostra de la vida medieval, lluites  de cavallers, concurs de lizas,  i tir al arc, als jardins del castell.

Dijous 6 de desembre

D'11h a 14h Commemoració del Dia Internacional del Voluntariat. Espai en què les entitats socials donen a conèixer a la ciutadania la seva tasca i projectes solidaris. Inclou un taller de llengua de signes, un taller d'Arteràpia i recollida de joguines noves a càrrec de Caritas i Creu Roja, a la plaça de l'Església.

Dijous 6, divendres 7 i dissabte 8 de desembre
12h Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l'escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta. Temari Si Ba shi Qi Gong,  i foma de 13 moviments del estil yang. Per a tots el publics

Dissabte 8 de desembre
12h i 17h Taller sobre Fengshui de Nadal, prediccions segons el I Ching per any de naixement sobre les carácteristiques que dominen l'any de la serp,  a càrrec de l'escola de Tai-txi Joanyinyang, al Centre Frederic Mompou. Taller en què podreu aprendre com decorar la casa de forma harmònica per a la celebració de Nadal, la distribució de comensals, la influència de l'arbre de Nadal, etc.
Cal fer inscripció prèvia al c/e: joan@joanyinyang.com.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario