25/7/12

Tontoro, plega ja! Para de robar-nos i deixans tranquils de una vegada…


I nosaltres, intervinguts!
Fins quan ho seguirem tolerant?
Nois, despertem d’una vegada!




Mariano Rajoy cobra 870 euros per allotjament tot i viure a La Moncloa. No és l'únic. De fet, tots els membres del Govern espanyol que són diputats cobren aquest extra que els paga el Congrés.
El cas més cridaner és el de Cristóbal Montoro, Ministre d'Hisenda, guardià de l'austeritat, que cobra 1.823,86 euros al mes per allotjament i manutenció malgrat tenir tres pisos de propietat a Madrid, segons publica El Confidencial.

Montoro cobra un sou de 64.053,79 euros a l'any, però amb el plus per allotjament s'embutxaca 21.886 euros més. És una quantitat neta: està exempta de tributació perquè no es considera salari. I és compatible amb el sou de diputat, de president i de ministre. La cobren tots els diputats de fora de Madrid -Montoro és diputat per Sevilla-, mentre els de Madrid cobren 870 euros al mes. 

El Ministre d'Hisenda té tres habitatges a la Comunitat de Madrid: un xalet a la Sierra, comprat el 1988; una casa que va heretar al 1997, i un tercer habitatge comprat al 2005 gràcies a un préstec de Barclays per valor de 360.000 euros. A més, té d'altres propietats immobiliàries a d'altres regions.

Malgrat la compatibilitat legal, cobrar una quantitat neta superior al salari brut de la majoria d'espanyols per pagar-se un allotjament a Madrid quan no li fa falta és èticament reprovable. Més en temps de crisi. Més en temps de retallades brutals de la despesa pública. I més quan és el propi Montoro l'encarregat de retallar a tort i a dret. Això sí, als altres.

Text del diari ARA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario