17/7/12

Nota de Premsa del PSC de Castelldefels


El PSC alerta de la preocupant situació
de Castelldefels en matèria sanitària

El Grup Socialista valora molt positivament l’acord subscrit per tots els partits a la ciutat  per demanar a la Generalitat que es tiri endavant l’ampliació de l’hospital de Viladecans i la construcció del tercer ambulatori de Castelldefels.

El Grup municipal Socialista ha valorat de manera molt positiva l’acord assolit per totes les forces polítiques en el ple celebrat ahir dijous. Aquest acord demana a la Generalitat dues coses:  que mantingui les dates d’execució i la forma del projecte d’ampliació de l’hospital de Viladecans i que destinin els diners necessaris per a la construcció del tercer ambulatori de Castelldefels. Aquests dos projectes són imprescindibles per solucionar “la preocupant situació que pateix al notra ciutat en matèria sanitària”, va afirmar Joan Sau, portaveu del Grup Socialista.

La moció que van aprovar per unanimitat el ple municipal també reclama al departament de Salut que es mantinguin a ple rendiment tots els serveis de l’hospital de Viladecans fins que no comencin les obres d’ampliació. Segons el portaveu Socialista, “tot apunta a que s’ha iniciat o es vol iniciar el traspàs de serveis i especialitats a altres hospitals”.

A banda del contingut de la moció, Sau ha volgut destacar el sentit de responsabilitat de tots els grups polítics “que hem sabut renunciar a una part dels nostres plantejaments”.

El portaveu Socialista ha recordat que el pressupost del departament de Sanitat de la Generalitat no preveu cap partida per a l’ampliació de l’Hospital de vialdecans, el centre de referència per a Castelldefels. Sau també va fer un repàs dels senyals que motiven l’alerta en matèria sanitària: la desaparició dels governs territorials, la taula de treball que permetria als municipis opinar sobre els canvis), la supressió del model de governança, gestió i participació del sistema sanitari.

Preocupació pels passos enrere en política cultural 
i l’escàs suport al comerç de la ciutat.

D’altra banda,  el PSC va mostrar en el ple la seva preocupació pels efectes més negatius de la política cultural i associativa que està duent a terme el govern municipal format per PP, CiU i AVVIC. En aquest sentit, a l’anunci de que el grup de teatre Paranoia no continuarà fent el desembarcament pirata de les Festes del Mar (després de 20 anys organitzant-lo) s’ha sumat l’anunci de que no es celebrarà el Festival de Dansa, que s’havia convertit en un dels referents culturals de la ciutat.

Segons Sau, l’equip de govern està donant passos irreversible per tornar al temps del pa i circ. “La crisi econòmica no ha significar necessàriament una crisi de polítiques”, va dir el portaveu Socialista.

D’altra banda, el Grup Socialista va demanar a la regidora de Comerç, Margarita Manzano, la raó per la qual s’havia reduït la subvenció a la Xarxa Empresarial i Comercial de Castelldefels (XECC). La regidora va respondre amb una raó poc convincent: que encara hi ha diners i que es donarien més endavant. El PSC es pregunta: si aquests diners són per subvencionar accions de dinamització del comerç local, perquè els té ficats en un calaix?

Per últim, el Grup Socialista també va demanar a l’equip de govern informació sobre les qüestions següents:
- què ha fet el govern municipal per evitar la desaparició de l’Aula Oberta de L’IES Les Marines?
- Quins contractes de treballadors municipals no es pensen renovar i que se sumarien als 23 que ja se n’han anat al carrer?


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario