22/6/12

Dissabte, festa a Castelldefels amb el foc que arribarà del Canigó


 

L'Agrupment Escolta Grimpamons convida tothom a participar en la rebuda a la flama al parc de la Muntanyeta i a la revetlla posterior
Aquest dissabte, 23 de juny, a partir de les vuit del vespre, Castelldefels celebrarà la fiesta de Sant Joan. L'activitat, al Parc de la Muntanyeta, començarà amb l'encesa d'una gran foguera, seguida del ball de diables a càrrec del grup de foc de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. Com sempre, la foguera s'encendrà amb la flama del Canigó. Després hi haurà coca i cava per tothom.
La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos indrets del país, cada any, entre els dies 22 i 23 de juny. S'inicia amb la renovació del foc al cim pirinenc del Canigó, i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan a pobles i ciutats, després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el territori.
Culturalment, la Flama del Canigó té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana.
La festa l'organitza l'Agrupament Escolta Grimpamons amb la col.laboració de l'Ajuntament i de l'ACP


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario