3/4/12

Nota del PSC-Castelldefels, en referencia al seu abandonament del darrer Ple muncicipal

No volem ser còmplices

Per primera vegada a la història els regidors i les regidores socialistes vam abandonar el ple municipal abans que s’acabés. 
Vam prendre aquesta decisió perquè no volíem ser còmplices de l’actitud d’aquest equip de govern, que torna a acollir amb càrrecs i sou al regidor de CiU que, acusat per una treballadora municipal d’assetjament laboral, havia estat cesat a començaments d’any. Amb aquesta decisió, l’alcalde del PP ha traspassat totes les línies vermelles.

Fem una mica de memòria 
L’alcalde va cessar el regidor de CiU després de veure les conclusions del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, que ell mateix havia convocat per prendre una decisió. Vostè es preguntarà que ha canviat des d’aleshores per tirar enrere en aquella decisió. La resposta és molt senzilla: res no ha caniat que tingui directament a veure amb el cas.
El que sí que ha passat és un esdeveniment a nivell polític de gran transcendència per a la ciutat: l’aprovació dels pressupostos municipals, uns pressupostos massa austers, que retallen serveis a la ciutadania i justifiquen acomiadaments. I molt ens temem que aquest canvi de rumb de l’alcalde en aqueste tema sigui el preu que ha pagat perquè CiU doni suport als pressupostos.
Ens trobem davant una presa de pèl als ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels en general i als treballadors municipals en particular. Aquest regidor, abans cessat per l’Alcalde,  torna al govern municipal amb el corresponent sou, juntament amb un altre regidor de CiU que fins ara no cobrava de l’Ajuntament. D’aquesta manera, els costos s’incrementen, per molt que digui la portaveu de CiU, Anna Pérez, que les retribucions salarials són inferiors als que hi havia abans de la reorganització. Els comptes són fàcils de fer: els dos regidors tindran un 60% de retribució cadascun i 60 + 60 sumen 120, una xifra que encara avui en dia és superior a 95, que és el que percebia el regidor Sàenz abans de ser cessat. I a aquest cost, a més, cal sumar el de la seguretat social que s’haurà de pagar per cada un d’ells.

Aquesta és la realitat
Mentre es retallen serveis i s’acomiada personal de l’Ajuntament (ja han deixat al carrer 23 persones) s’incrementa fins a 9 el nombre de regidors i regidores que cobren de l’Ajuntament, als quals cal sumar 5 assessors. És inadmissible i és la confirmació que Castelldefels té un govern (PP, CiU i AVVIC) que només té un interès: aferrar-se al poder com sigui i a qualsevol preu. I aquest és un preu que el futur de Castelldefels no pot pagar.

Joan Sau (Foto)
Portaveu del Grup Municipal Socialista

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario