26/3/12

La Generalitat haurà de mantenir la subvenció per alumne de les quatre Casa dels Infants, així com de l’Escola Municipal de Dansa

Nota de premsa del


 El Parlament de Catalunya va aprovar ahir 22 de març una proposta de resolució segons la qual la Generalitat haurà de mantenir l’import de la subvenció a les escoles bressol de Castelldefels que estableix el conveni signat amb l’Ajuntament l’any 2010. A la pràctica, aquesta resolució, que ha estat presentada pel Grup Socialista,  comporta que els diners que la Generalitat dóna per cada alumne matriculat serà la mateixa de l’any passat i per tant l’Ajuntament no podrà utilitzar-lo com a argument per justificar retallades en el servei educatiu de les quatre “Casa dels Infants”.

El portaveu del Grup municipal Socialista a l’Ajuntament, Joan Sau, assegura que “amb aquesta iniciativa es vol assegurar dues coses: que els serveis que presten les quatre “Casa dels Infants” de Castelldefels mantinguin la seva qualitat i que les famílies no hagin de pagar més pels seus infants”. Almenys, la retallada de la subvenció de la Generalitat no podrà ser utilitzada com a argument.

Castelldefels hi ha quatre escoles bressol públiques: la Casa dels Infants de la Muntanyeta, la de Can Vinader, la de Granvia Mar i la de Ca n’Aymeric, inaugurada fa unes setmanes. Es tracta del resultat d’una aposta que van fer els successius governs encapçalats pel PSC perquè la ciutat mantingués una xarxa d’equipaments educatius públics de qualitat que abastés la franja d’edat dels 0 als 3 anys. “La ciutadania de Castelldefels valora molt positivament poder disposar d’aquesta xarxa d’equipaments públics per als més petits i vol mantenir-la. Ara, gràcies a aquest acord del Parlament, l’equip de govern de PP i CiU ja no té cap argument per desatendre-la”, assegura Sau.

L’Escola de Dansa també mantindrà la subvenció
La proposició no de llei aprovada pel Parlament, que ha estat defensada per la diputada Socialista Eva Granados i que ha comptat amb la presència de dos regidors del Grup Municipal Socialista, també acorda mantenir la subvenció per alumne a l’Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, un equipament públic que compta amb una gran acceptació per part de la ciutadania. Per aquesta raó, els diners que la Generalitat aporta per al seu manteniment no podran ser inferiors als que va lliurar l’any passat.

Exigència que les obres de l’institut comencin “de manera immediata”
Per últim, la proposició no de llei presentada pel PSC demana a la Generalitat que iniciï “de manera inmediata” les obres de construcció del quart institut de Castelldefels. Cal dir que, tot i que recentment la Generalitat va acordar incloure-l’obra en els seus plans per a aquest any, la construcció de l’institut havia d’haver començat el juliol de 2011.

Castelldefels, 23 de març de 2012




www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario