29/2/12

Els pressupostos d’una Catalunya independent


Divendres passat, 24 de febrer, al vespre, al Centre Cívic de les Corts, Jaume Argerich i Modest Ginjoan, varen posar sobre la taula les evidències sobre com serien els pressupostos d’una Catalunya independent, la situació de l’espoli fiscal que pateix el nostre país per un costat i per l’altre el tema del possible boicot que faria Espanya contra Catalunya un cop aconseguida la independència.
És ben cert que sobre l’expoli hi ha dades suficientment contrastades i que permeten fer-se una idea prou ferma i realista de la situació.
Per la banda d’un possible boicot es va poder constatar, sempre actuant sobre supostos, el relatiu pes que pot tenir la qüestió tant pel que fa al factor temps com al de la continuïtat.
Cal destacar el progressiu canvi de destí de les exportacions catalanes, amb un canvi significatiu que tendeix a anar augmentant el mercat europeu i mundial i a rebaixar la quota del mercat espanyol.
Són tendències que marquen camins de futur molt interessants que cal explotar en tots els sentits.
Quasi un centenar de persones varen seguir l’acte i la posterior participació en el debat fou intensa. Els assistents no estaven pas en els llimbs sinó que era ben visible l’interès i la preocupació per la qüestió.
També va quedar clar és que tot això cal fer-ho arribar a tothom. Sense que capes cada vegada més grans de la población no senti aquests tema com una qüestió que ens condiciona el dia a dia i ens empobreix cada vegada més.
Si el fenomen no es generalitza, continuarà semblant un tema que només preocupa als de sempre, als “sospitosos habituals”.
Tant la conferència en si mateixa com la intensitat del debat són elements ben positius.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario