31/10/11

L'ONU escull una nena filipina per simbolitzar l’habitant 7.000 milions

El continent asiàtic acull un terç de la població mundial.

 Les Filipines és un dels països més pobres del planeta.

Danica Camacho, la nena set mil milions per l'ONU, amb la seva mare 
El continent asiàtic, on viu un terç de la població mundial, ha acollit simbòlicament l'ésser humà número 7.000 milions que viu al planeta, una filipina que ha nascut a Manila. De la mateixa manera que el 1999 l'ONU va escollir el rostre d'Adnan Nevic, un bebè nascut a Sarajevo, com a representant dels sis mil milions d'habitants que havia assolit el planeta, aquesta vegada les Nacions Unides s'han inclinat pel reconeixement asiàtic. L'organisme d'estudi mundial de la població no havia volgut avançar la decisió, i diversos països han previst atribuir-se el simbòlic nounat.
Danica May Camacho, nascuda dos minuts abans de la mitjanit a les Filipines, un dels països més pobres del món, ha pesat 2,5 kilos. Els funcionaris de l'ONU ho han celebrat amb els seus pares Florante Camacho i Camille Dalura, amb un pastís. 



www.laprensamagazine.cat

El salón Nivalia abre la temporada de esquí, este fin de semana, en Fira de Barcelona


Prepárate para disfrutar del esquí y la montaña. Nivalia & Outdoor Sports vuelve del 4 al 6 de noviembre a Fira de Barcelona. Encontrarás los mejores destinos, las principales estaciones de esquí, las últimas novedades en ropa, material y equipamiento y productos de temporadas anteriores con  precios irresistibles.
Equípate para la nieve. Si quieres renovar tu equipo, añadir prendas técnicas, calzado y accesorios a tu mochila, o comprar material de esquí y snowboard, Nivalia & Outdoor Sports es tu salón. Te esperan los mejores establecimientos especializados con ofertas y promociones: Un 15% de descuento en las novedades de este año y hasta un 50% en productos de otras temporadas. 
Elige destino. Nivalia & Outdoor Sports te presenta la oferta de las principales estaciones de esquí de Cataluña, Andorra, Francia y los Alpes italianos. Descubre sus instalaciones, cursos, servicios, ofertas en forfaits, alojamiento y otras posibilidades turísticas vinculadas a los deportes de invierno y actividades de montaña. También participan agencias de viaje especializadas con sugerentes destinos para planificar tus escapadas a la nieve.


www.laprensamagazine.ca

L'Escola de Dansa convoca una plaça per assumir la direcció del servei

El termini de presentació d'instàncies ja està obert i s'ha de formalitzar a 

l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), ubicada a la planta baixa de l'Ajuntament



S'ha obert el termini de presentació d'instàncies per a la convocatòria de Director/a de l'Escola Municipal de Dansa (contracte temporal de relleu).
La informació detallada d'aquesta convocatòria es pot trobar a:


www.laprensamagazine.cat

El Canal acollirà, aquest cap de setmana, la competició d'embarcacions de radiocontrol de la Setmana Catalana de Vela

Se celebrarà a la instal·lació esportiva de Castelldefels 
el cap de setmana del 5 i 6 de novembre


Un conveni, signat el dijous 27 d'octubre, entre el Canal Olímpic de Catalunya i la Federació Catalana de Vela (FCV) permetrà la celebració de la competició de radiocontrol de la 25a Setmana Catalana de Vela a Castelldefels.

La disciplina de Vela a Radiocontrol està reconeguda per la FCV des del 1985 i, segons aquesta institució, “permet viure autèntiques sensacions de navegació de forma simple i econòmica. Malgrat l'aparent simplicitat, les regates de radiocontrol tenen tots els ingredients teòrics, tècnics i tàctics de les regates a vela i en aquest sentit no tenen res a envejar de les altres disciplines”.

Embarcacions d'un metre a radiocontrol
La classe International One Meter (IOM) és reconeguda per la federació internacional, que periòdicament revisa els reglaments de cada classe i coordina el calendari de competició internacional. Com n'indica el nom, la formen embarcacions d'un metre d'eslora i un pes de 4 Kg, dirigides per radiocontrol.
Les competicions d'aquestes embarcacions d'un metre segueixen el mateix reglament de la vela convencional, amb l'afegit d'un apèndix específic. Es fan campionats del món, europeus, nacionals, etc.
La tàctica i l'estratègia són exactament igual que les regates de creuer o vela lleugera amb, com a mínim, dos beneficis importants, segons la FCV: veus tot el camp de regates des de una posició privilegiada (vista d'ocell), i a l'anar tot de forma accelerada (les regates tenen una duració de 10-15 minuts) es poden fer més de deu proves en un sol dia, amb l'atractiu per al públic que això significa.


www.laprensamagazine.cat

Les ordenances fiscals per al 2012 rebaixen la pressió fiscal sobre la ciutadania

L'Ajuntament congela l'Impost de Béns Immobles (IBI) per primera vegada

L'alcalde, Manuel Reyes, i el regidor d'Hisenda, Albert Sàenz, van presentar el passat 26 d'octubre a les entitats de Castelldefels les ordenances fiscals per a l'any 2012.

El ple municipal del passat 27 d'octubre va aprovar les ordenances fiscals per al 2012. Es tracta d'unes ordenances (impostos, taxes i preus públics) que busquen rebaixar la pressió fiscal que suporta la ciutadania en aquests temps de crisi econòmica.
Prèviament, l'Alcalde de Castelldefels i el regidor d'Hisenda van presentar el passat 26 d'octubre a les entitats de la ciutat  aquestes ordenances que es van aprovar l'endemà, en el Ple municipal del 27 d'octubre, amb els vots favorables dels grups polítics del Govern (PP, CiU i AVVIC), i el vot en contra de PSC i ICV-EUiA. Aquestes ordenances fiscals es caracteritzen per la congelació de gran part dels tributs, i contemplen la reducció dels índexs que calculen l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM).

L'Alcalde Castelldefels ha afirmat sobre aquestes ordenances fiscals que "es presenta la major rebaixa fiscal que s'ha fet a l'Ajuntament de Castelldefels. Una rebaixa fiscal on per primera vegada, i entre altres coses es congelarà l'IBI. Amb aquestes rebaixes es pretén ajudar a les famílies, rebaixant per exemple l'IVTM, i a les empreses rebaixant l'IAE en un 50%. Volem facilitar que les empreses vinguin a la nostra ciutat per generar més activitat econòmica”. Per la seva part, el regidor d'Hisenda ha declarat que"les taxes s'han congelat. A més, algunes s'han eliminat, com la taxa de canvis de titularitat, el que representa un estalvi molt important per als veïns de Castelldefels"Sàenz ha explicat que "amb totes aquestes mesures es vol propiciar la recuperació econòmica del municipi". També ha destacat la creació de noves taxes per la prestació del servei de la Galeria de Tir, instal·lada a la Policia Local o els casaments a la platja, que generaran nous ingressos per a la ciutat.


www.laprensamagazine.cat

Concert de guitarra, aquest dimecres, a la nova biblioteca

Aquest dimecres 2 de novembre a partir de les 17 hores es durà a terme, a la nova Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, ubicada al carrer Bisbe Urquinaona de Castelldefels, un recital de guitarra ofert per Andrés Madariaga Corvalán, llicenciat en Interpretació Musical i Títol d'intèrpret superior en Guitarra Clàssica amb el professor Wladimir Carrasco al Conservatori de música de la Universitat Austral de Xile.
Durant la seva curta carrera, el jove guitarrista Andrés Madariaga Corvalán ha aconseguit premis internacionals d'interpretació a països com l'Argentina, Brasil, Bolívia i Xile.
L'acte és obert a tothom, i l'organitza la Fundació Uszheimer amb la col·laboració de l'Associació Casal Rafael Casanova de Castelldefels.
La fundació privada Uszheimer pretén ajudar a les persones afectades per una malaltia neurodegenerativa i a les seves famílies, donat l'impacte psicobiosocial que provoquen aquestes malalties dins la nostra societat.


www.laprensamagazine.cat

Descompte del 50%, al TEATRE VICTORIA, exclusiu per a socis del Barça

'Cop de Rock' al Teatre Victòria


Descompte exclusiu del 50% per a socis el 9 de novembre a les 20.30h.

Per a la resta de sessions dels mesos de novembre i desembre 
un 20% de descompte (excepte el 25, 26 i 31 de desembre).

Si quan eres jove no et perdies ni un concert de rock català. Si anaves de poble en poble seguint els teus grups preferits. Si senties la música, la lletra i la terra… No et pots perdre el nou musical de Dagoll Dagom, Cop de Rock! 

Setze artistes dalt de l’escenari et faran reviure temps passats amb una història d’amor com a fil conductor. Sopa de Cabra, Sau, Els Pets, Lax’n Busto i Gossos, entre molts altres, conformen la banda sonora d’aquest nou musical, dirigit per Joan Lluís Bozzo, que recorre, a través del seus protagonistes i les seves cançons, la història del rock català dels anys 90. 

Un muntatge original per compatir també amb les noves generacions. Un relat molt ben teixit, que enllaça a la perfecció la història amb les cançons, et farà sentir, recordar, vibrar, moure’t, cantar i, sobretot, divertir-vos! 

Temporada limitada només al Teatre Victòria de Barcelona. 

Com s’hi pot assistir? 

Per telèfon al 902 88 80 90, a partir d’avui i fins un dia abans de la funció (24 hores d’atenció), donant el codi d’usuari FCB. El soci s’haurà d’identificar amb el seu nom i cognoms i disposar d’una targeta de dèbit o de crèdit per efectuar la compra. Les localitats es podran retirar a les taquilles del teatre el mateix dia de funció, presentant el carnet de soci i el DNI.

Per internet, a la web www.servicaixa.com. Un cop escollida la sessió exclusiva del 9 de novembre a les 20.30 h, s’obrirà una finestra dins la qual s’ha d’activar l’enllaç FCBarcelona i introduir el codi usuari FCB a la casella corresponent 

A la taquilla del Teatre Victòria, de dimarts a divendres des de les 17 h i dissabte i diumenge des de les 16 h, presentant el carnet de soci.
Per gaudir del 20% de descompte en la resta de sessions de novembre i desembre cal activar l’opció "Altres descomptes" i introduir el codi promocional FCB (màxim dues entrades amb descompte per soci).
Màxim dues entrades per soci. 


www.laprensamagazine.cat

Avui i demà projecció de ELS BARRUFETS

Activitats
CICLE DE CINEMA INFANTIL EN CATALÀ

Pel·lícula:  Els barrufets 

AVUI dilluns 31 d'octubre a  les 16.15 h i DEMÀ dimarts 1 de novembre a les 16.15 h.

Lloc: Cinemes Filmax Castelldefels del centre comercial l'Ànec Blau, Av. del Canal Olímpic, 24.

Entrada: L'entrada per a qualsevol d'aquestes projeccions té un preu únic de 4 euros, que s'aplicarà a tothom sense necessitat de presentar cap val de descompte.

Adreçat a: Alumnat i famílies.

Organitza: Ajuntament, Coordinadora de les AMPA, Servei Local de Català i Cinemes Filmax, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn de la ciutat.


www.laprensamagazine.cat

La selecció espanyola d'handbol fa avui dilluns i demà dimarts un entrenament obert al públic a Castelldefels

Avui dilluns 31 i el dimarts 1, la selecció Espanyola d'Handbol entrenarà al poliesportiu de Can Vinader

Dies abans de marxar cap a Alemanya, on disputarà la Supercopa de Nacions, la selecció espanyola d'handbol realitzarà un stage a Castelldefels. El conjunt que dirigeix Valero Rivera s'entrenarà dos dies al pavelló municipal de Can Vinader, el dilluns 31 i el dimarts 1.
En principi, d'aquests dos entrenaments, un d'ells, el del dilluns a les 18 hores, estarà obert al públic. Els aficionats de Castelldefels, una localitat on l'handbol, especialment el femení, gaudeix d'una sòlida tradició, tindran doncs l'oportunitat d'assistir a una part de la sessió d'exercici de la selecció absoluta masculina.
Del 3 al 6 de novembre, després de l'experiència de Castelldefels, la selecció disputarà a Alemanya la Supercopa de Nacions. Es tracta d'un torneig molt exigent, ja que Espanya es trobarà amb rivals de la talla de Dinamarca, vigent subcampiona mundial; Suècia, quarta en el passat Campionat del Món; i Alemanya, amfitriona del torneig.


www.laprensamagazine.cat

El Castelldefels cau al camp del Rubí

El Vista Alegre es manté tercer en empatar amb el líder

Sort diversa per als equips de futbol de Tercera i Primera Catalana — Consulti la resta de resultats del cap de setmana amb participació d'equips de Castelldefels

Tercera Divisió Grup V
Partit per oblidar el del Castelldefels aquest diumenge 30 d'octubre al camp del Rubí, un partit marcat per la matinera lesió de Javi Rodríguez i l'expulsió d'Alberto García, totes dues circumstàncies ja al primer temps, que va acabar amb el marcador que imperaria al final, 3-0.
Al minut 25, amb empat a zero al marcador, la vermella per al central groc per unes mans a l'àrea jutjades amb rigor i el penal transformat pels vallesans va marcar el destí al qual s'encaminava el matx.
Amb aquesta derrota, el Castelldefels perd una posició a la taula: ara és tretzè, amb 13 punts, empatat amb la Muntanyesa i només tres punts per sobre del 18è, el Masnou, que en té 10. El liderat, que ocupa l'Espanyol B, amb 26 punts, és, ara per ara, molt lluny dels d'Antonio Escudero.
Podeu llegir la crònica completa del Rubí-Castelldefels al web del club groc, ww.uecastelldefels.es.

Primera Catalana Grup 2
Per la seva banda, a Can Vinader, la UD Vista Alegre va deixar escapar una bona oportunitat d'acostar-se al liderat, ja que guanyava al descans per 2-0 el líder, el Tàrrega, que va igualar el partit a la segona meitat. Al minut 79, però, el Vista tornava a somriure amb el 3-2, un marcador que, al minut 82 els visitants tornarien a igualar.
L'empat final (3-3) deixa el Vista Alegre on era, a la tercera posició de la taula, encara a cinc punts del Tàrrega, cinc de diferència que ara serien només dos si els blaus haguessin conservat una victòria que van tenir a la punta dels dits.

Divisió d'Honor Plata d'Handbol femení
Ensopegada de l'Esportiu Castelldefels a casa. L'equip groc va caure dissabte al pavelló de Can Vinader davant del BM Castelló per tres gols de diferència (22-25).

Resultats esportius del cap de setmana

Dissabte 22 d'octubre
Futbol
Marianao, 2 - Veterans Castelldefels, 3
Vélez, 2 - Can Roca, 2

Futbol sala
Joker's FS, 3 - Ripollet FS, 1
Sant Just FS, - CCR Castelldefels, 8 

Futbol sala femení
Masnou Interdinàmic, 1 – FSF Castelldefels, 1

Handbol femení
Esportiu Castelldefels, 22 - BM Castelló, 25

Diumenge 23 d'octubre
Futbol
San Antonio'66 "A", 2 - San Antonio'66 "C", 2
Rubí, 3 - UE Castelldefels, 0
UD Vista Alegre, 3 - Tàrrega, 3

Bàsquet
CB Pallejà - CB Castelldefels  


www.laprensamagazine.cat

Aquesta tarda, castanyada popular a la plaça de l'Església

S'hi repartiran castanyes, moniatos i mistela, 
en una activitat que coorganitzen 
els Pirates Sardiners i Trabucaires i l'Ajuntament


Ben entrada la tardor se celebra a Catalunya una tradició popular molt arrelada, la Castanyada, al voltant del dia de Tots Sants. Però uns quants dies abans aquesta fruita tardorenca, la castanya, ja lluu a festes escolars, fires i àpats familiars. La Castanyada i Tots Sants rubriquen que l'estiu s'ha acabat definitivament.
A Castelldefels, la Castanyada popular se celebra aquest dilluns, dia 31 d'octubre, a partir de les 17:30 hores, a la plaça de l'església. Hi haurà repartiment de castanyes, moniatos i mistela, i també s'explicaran contes de tardor.
L'organització de la castanyada és a càrrec de l'Ajuntament i de l'Agrupació de Pirates Sardiners i Trabucaires de Castelldefels.


www.laprensamagazine.cat

ASI VA LA QUINIELA

SEVILLA – GRANADA    Gol Tv / C+L2 (Hoy 21 h.)
BARCELONA – MALLORCA      1  (5 – 0)
SPORTING – ATHLETIC           1   (1 – 1)
ATLETICO – ZARAGOZA         1   (3 – 1)
VALENCIA – GETAFE              1   (3 – 1)
OSASUNA – LEVANTE             1   (2 – 0)
REAL SOCIEDAD – MADRID      2   (0 – 1)
VILLARREAL – RAYO              1   (2 – 0)
MALAGA – ESPANYOL            1   (2 – 1)
HERCULES – CORDOBA           1   (1 – 0)
DEPORTIVO – GIRONA            1   (3 – 2)
CARTAGENA – MURCIA          2   (1 – 2)
HUESCA – ELCHE                   2   (0 – 1)
LAS PALMAS – VALLADOLID   1   (1 – 0)

Pleno al 15 
RACING – BETIS                     1   (1 – 0)

Otros partidos de 2ª 
Alcorcón - Guadalajara      1-0
Sabadell - Alcoyano           2-2
Barcelona B - Gimnástic     1-0
Xerez - Almería                0-1
Recreativo - Numancia      1-1


www.laprensamagazine.cat

Juan Echanove i Maika Makovski, el 6 de novembre a L’Auditori de Cornellà amb l’obra ‘Desaparecer’

El “Teatre L’Auditori”, de Cornellà, presentarà el proper diumenge 6 de novembre a les 19h a Juan Echanove i Maika Makovski protagonitzant ‘Desaparecer’.


L’obra, basada en textos d’Edgar Allan Poe es va estrenar al Grec 2011 i acapara l’atenció del públic allà on es representa. Calixto Bieito signa la dramatúrgia i direcció de l’espectacle, una peça singular i amb una marcada personalitat.


www.laprensamagazine.cat

Carolina, la transexual de 'Supervivientes', se desnuda en INTERVIÚ

Carolina Córdoba, la transexual de Supervivientes 2011protagoniza esta semana la portada de Interviú (foto). 




La joven, de 21 años, muestra el cambio físico experimentado tras la reasignación de sexo. «Este reportaje es la guinda a mi proceso porque reivindico cómo soy y que físicamente he llegado a lo máximo», explica en la entrevista que acompaña al espectacular posado. Carolina fue la primera transexual española menor de edad que se sometió a la operación de cambio de sexo.

www.laprensamagazine.cat

Se regularizan las 'timbas' de poker 'on line'

Las partidas en la red dejarán de ser alegales 

con la orden que ultima Economía























El juego privado presencial cae pero al póquer le sucede lo contrario. El pasado mes de mayo se aprobó la ley del juego, destinada sobre todo a regular las apuestas en internet, y para noviembre, según el Ministerio de Economía y Hacienda, está prevista la orden ministerial específica para el póquer. En definitiva: el póquer on line, con unos 300.000 jugadores en España, pasará de actividad alegal, como la prostitución, a actividad reglamentada.
Las timbas digitales estarán avaladas por el Estado. Seguridad para los jugadores. Se prevé que una docena de grandes casas internacionales de apuestas en la red saquen licencia para operar en España a partir del año que viene. A la espera de un futuro reglamento de la publicidad del póquer, los anuncios en televisión tendrán limitaciones en las franjas horarias para menores y los programas seguirán desterrados a la madrugada.

www.laprensamagazine.cat

La policía recuerda que "dar miedo y disfrazarse" en internet es delito

La iniciativa 'Plan Contigo' advierte de los 
peligros de celebrar Halloween en la red

El Plan Contigo, la iniciativa de la Policía y la Guardia Civil en la red social Tuenti, recuerda a los jóvenes este fin de semana, coincidiendo con Halloween, que si quieren "meter miedo" y "asustar" a sus amigos, lo hagan solo en las fiestas y nunca por internet, donde puede ser considerado delito.

La Policía y la Guardia Civil advierte a los jóvenes que en la red, como en la vida diaria, amenazar, perseguir o acosar a otra persona es delito y que tampoco es lícito disfrazarse o 
crear perfiles falsos para estafar o dejar en ridículo a otras personas.

"Dar miedo y disfrazarse, solo en la fiestas de Halloween. Hacerlo en internet es delito", reza el Plan Contigo, que llama a los usuarios que sean víctimas de alguna de estas prácticas a que lo denuncien ante la Policía o la Guardia Civil.

El 
Plan Contigo, la iniciativa de la Policía y la Guardia Civil dirigida a los jóvenes en la red social Tuenti, cuenta ya con más de 70.000 seguidores desde que se puso en marcha en noviembre del año pasado.


www.laprensamagazine.cat

El Espanyol pierde porque para un árbitro que la pelota toque la cara del jugador… ¡ES PENALTI!

Ganó el Málaga por 2-1

AGENCIAS / Málaga

El Espanyol pudo al menos empatar, pero un penalti que no existió le impidió sumar un valioso punto en el campo del Málaga (2-1). El equipo andaluz cortó así una racha negativa de tres derrotas consecutivas con una victoria protestada por el Espanyol por un penalti de Romaric, que tocó supuestamente el balón con la mano cuando, en realidad, el baló fue directamente a la cara del jugador, provocándole un escandaloso hematoma que solo ignoró el árbitro.
El Espanyol no salió asustando. Al revés, salió vivo, atacando, aunque el Málaga no se asustó y en apenas cinco minutos un balón en profundidad por la banda izquierda permitió un gol de Caballero.
El conjunto malagueño era otro, presionaba, tenía el balón y la actitud era completamente diferente a las de partidos anteriores. Cazorla, Duda, Isco y Rondón, creaban muchos problemas al centro del campo y a la defensa del Espanyol. El equipo españolista no podía con la presión del Málaga y la rapidez de las bandas malaguistas.
La única ocasión en los primeros cuarenta y cinco minutos la aprovechó el equipo dirigido por Mauricio Pochettino, que se llevó un premio. El Málaga, sorprendido, salió como en la primera parte, presionando y moviendo el balón, aunque el Espanyol, con el empate, tenía más campo para realizar su juego al contragolpe. Un inexistente penalti señalado a instancias del asistente de Delgado Ferreiro en la mano de Romaric, fue suficiente para que Apoño batiese a Cristian. Todo había cambiado, el Málaga pudo sentenciar con varias ocasiones de Joaquín y Rondón y el Espanyol, se fue al área contraria obsesivamente, pero sin poder conseguir el tanto del empate.

Ficha técnica:
Málaga CF 2
Caballero; Gámez, Demichelis, Mathijsen, Monreal; Joaquín (Sergio Sánchez, m. 90), Duda (Apoño, m. 67), Toulalan, Cazorla, Isco (Van Nistelrooy, m. 67) y Rondón.
Espanyol 1
Cristián Alvarez; Galán, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Didac; Weiss (Sergio García, m. 55), Forlín (Baena, m. 81), Romaric (Pandiani, m. 75), Dátolo; Verdú y Alvaro.
Goles: 1-0, M.5: Rondón. 1-1, M. 45: Alvaro. 2-1, M. 73: Apoño, de penalti.
Árbitro: Delgado Ferreiro (Comité Vasco). Mostró tarjeta amarilla a los jugadores del Espanyol Weiss (m. 13), Forlín (m. 19), Galán (m. 41), Romaric (m.71)
Partido correspondiente a la undécima jornada de Liga de Primera División, disputado en el estadio de La Rosaleda de Málaga ante unos 30.000 espectadores.


www.laprensamagazine.cat

Asi va la quiniela





www.laprensamagazine.cat

Reivindican el canal de la Infanta como patrimonio histórico del Baix Llobregat


  Uno de los territorios de Cataluña que ha vivido más cambios a lo largo de su historia es el Baix Llobregat. Hace 200 años era una zona agrícola con masías y tierras de cultivo que vivió una primera gran transformación cuando se construyó el canal de la Infanta.
El canal de la Infanta, que se construyó a principios del siglo XIX con unos 17 kilómetros de recorrido, permitió llevar el agua para el riego agrícola desde Molins de Rei a todos los municipios del margen izquierdo del río Llobregat hasta lamarina de Sants, en Barcelona. El canal convirtió esta zona de cultivo en una de las más productivas de Cataluña: unas 3.000 hectáreas de regadío que tuvieron un papel histórico y económico importante. Posteriormente, el agua del canal también tuvo un papel relevante en los inicios de la industrialización.
Entre Molins de Rei y Sant Feliu de Llobregat, un tramo del canal de la Infanta mantiene un aspecto similar al que tenía cuando se construyó, el año 1819. El canal llevó el regadío a unas 3.000 hectáreas, todo el margen izquierdo del Llobregat, desde El Papiol hasta el mar. La casa de compuertas de Molins de Rei recuerda un hecho simbólico que dio nombre al canal: la inauguración de la obra por la infanta Luisa Carlota de Borbón.
El canal de la Infanta aún es el eje de todo el sistema de regadío hasta Bellvitge, en L'Hospitalet, pero la industrialización y la urbanización masiva del Baix Llobregat cambiaron el paisaje, la extensión de tierras de cultivo se ha reducido mucho, y buena parte de la conducción está soterrada y en desuso. Hace unos días, la plataforma Protejamos el Canal de la Infanta hizo un recorrido de partes escondidas del trazado, como en la avenida Josep Tarradellas de L'Hospitalet, que cubre el antiguo canal.
La avenida se interrumpe ante la finca de la Remonta, un antiguo cuartel donde se criaban caballos para el ejército. El Ministerio de Defensa ha vendido este espacio de cinco hectáreas al Consorcio para la Reforma de la Gran Vía de L'Hospitalet, formado por la Generalitat y el Ayuntamiento de L'Hospitalet, que prevé hacer un área residencial estratégica con unos 800 pisos. Las prospecciones arqueológicas han sacado a la luz 120 metros del canal, con las paredes revestidas con hormigón en el año 1929, y un puente del siglo XIX reformado en 1944. La dirección general de Patrimonio de la Generalitat y el Ayuntamiento de L'Hospitalet decidirán si este tramo del canal se debe conservar o si se cubre para prolongar la avenida. Para la plataforma Protejamos el Canal de la Infanta, es necesario preservar su conjunto y darle continuidad con el tramo adyacente dentro del municipio de Cornellà, actualmente es toda una aventura llegar. Parte de los 17 kilómetros del canal originario, con puentes y esclusas, están muy abandonados.
Ireneo Castillo, portavoz plataforma Protegemos el Canal de la Infanta, dice que "este trozo de canal aunque es original y está prácticamente como si fuera una alcantarilla. Se ha desguazado totalmente, no se le tiene ningún respeto, parece como si, simplemente, no existiera. Nosotros lo que reivindicamos es la recuperación de la memoria histórica que significa la existencia de este canal. "
En Cornellà, el parque de Can Mercader, se mantienen algunos elementos del antiguo canal como la vuelta de uno de los puentes. Para la plataforma ciudadana, el canal es un elemento patrimonial y ambiental valioso que si se restaurara podría dar pie a itinerarios, en una zona con pocas hitos históricos. Próximamente, la plataforma organizará nuevos recorridos para explorar diversos tramos del canal.







Fuente:
http://www.324.cat/noticia/1441806/baixllobregat/Reivindiquen-el-canal-de-la-Infanta-com-a-patrimoni-historic-del-Baix-Llobregat


www.laprensamagazine.cat