29/11/11

Superat l'últim tràmit que permetrà a Montilla ser senador per designació parlamentària

La portaveu dels republicans, Anna Simó, va afirmar de manera contundent que "un expresident de la Generalitat no ha d'anar a fer res" al Senat. 

Superat l'últim tràmit parlamentari abans que l'expresident de la Generalitat, José Montilla, sigui designat senador per part del ple del Parlament, aquest dijous, en representació del PSC. També serà designada l'exalcaldessa de Salt Iolanda Pineda, ja que la Comissió de l'Estatut dels Diputats n'ha dictaminat l'elegibilitat de tots dos, és a dir, ha considerat que no hi ha cap incompatibilitat jurídica per ser designats per al càrrec. Es tracta d'un tràmit que s'ha de complir des de la modificació del reglament de la cambra catalana, el 2005.

Al Parlament li correspon la designació de vuit senadors, que representen la Generalitat al Senat, i que es designen a començament de legislatura en funció de la representació assolida per cada grup a les eleccions. Montilla i Pineda substituiran Assumpta Baig i Joan Sabaté, que han renunciat a l'acta.

La designació, a més, deixa fora l'exministre 
Celestino Corbacho, que també s'havia postulat. I és que els dos candidats del PSC per designació parlamentària han de ser obligatòriament un home i una dona.

La resta de senadors designats pel Parlament des de començament d'aquesta legislatura són: Coralí Cunyat, Eva Parera, Joan Maria Roig, Jordi Vilajoana (tots quatre de CiU), Alícia Sánchez-Camacho (PPC) i Joan Saura (ICV-EUiA).

Decisió polèmica
La decisió de designar Montilla, el primer expresident català que assumirà un càrrec públic, ha estat polèmica en el si del PSC i també des d'altres partits.

De fet, per primera vegada es podria trencar el pacte no escrit segons el qual els partits no posen traves a la designació dels senadors que proposen les altres formacions, ja que
Esquerra té previst abstenir-se en la votació. Fins i tot, la portaveu dels republicans, Anna Simó, va afirmar de manera contundent que "un expresident de la Generalitat no ha d'anar a fer res" al Senat.

Ciutadans Solidaritat, a més, estudien votar-hi en contra.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario