31/10/11

Les ordenances fiscals per al 2012 rebaixen la pressió fiscal sobre la ciutadania

L'Ajuntament congela l'Impost de Béns Immobles (IBI) per primera vegada

L'alcalde, Manuel Reyes, i el regidor d'Hisenda, Albert Sàenz, van presentar el passat 26 d'octubre a les entitats de Castelldefels les ordenances fiscals per a l'any 2012.

El ple municipal del passat 27 d'octubre va aprovar les ordenances fiscals per al 2012. Es tracta d'unes ordenances (impostos, taxes i preus públics) que busquen rebaixar la pressió fiscal que suporta la ciutadania en aquests temps de crisi econòmica.
Prèviament, l'Alcalde de Castelldefels i el regidor d'Hisenda van presentar el passat 26 d'octubre a les entitats de la ciutat  aquestes ordenances que es van aprovar l'endemà, en el Ple municipal del 27 d'octubre, amb els vots favorables dels grups polítics del Govern (PP, CiU i AVVIC), i el vot en contra de PSC i ICV-EUiA. Aquestes ordenances fiscals es caracteritzen per la congelació de gran part dels tributs, i contemplen la reducció dels índexs que calculen l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM).

L'Alcalde Castelldefels ha afirmat sobre aquestes ordenances fiscals que "es presenta la major rebaixa fiscal que s'ha fet a l'Ajuntament de Castelldefels. Una rebaixa fiscal on per primera vegada, i entre altres coses es congelarà l'IBI. Amb aquestes rebaixes es pretén ajudar a les famílies, rebaixant per exemple l'IVTM, i a les empreses rebaixant l'IAE en un 50%. Volem facilitar que les empreses vinguin a la nostra ciutat per generar més activitat econòmica”. Per la seva part, el regidor d'Hisenda ha declarat que"les taxes s'han congelat. A més, algunes s'han eliminat, com la taxa de canvis de titularitat, el que representa un estalvi molt important per als veïns de Castelldefels"Sàenz ha explicat que "amb totes aquestes mesures es vol propiciar la recuperació econòmica del municipi". També ha destacat la creació de noves taxes per la prestació del servei de la Galeria de Tir, instal·lada a la Policia Local o els casaments a la platja, que generaran nous ingressos per a la ciutat.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario