31/10/11

El Canal acollirà, aquest cap de setmana, la competició d'embarcacions de radiocontrol de la Setmana Catalana de Vela

Se celebrarà a la instal·lació esportiva de Castelldefels 
el cap de setmana del 5 i 6 de novembre


Un conveni, signat el dijous 27 d'octubre, entre el Canal Olímpic de Catalunya i la Federació Catalana de Vela (FCV) permetrà la celebració de la competició de radiocontrol de la 25a Setmana Catalana de Vela a Castelldefels.

La disciplina de Vela a Radiocontrol està reconeguda per la FCV des del 1985 i, segons aquesta institució, “permet viure autèntiques sensacions de navegació de forma simple i econòmica. Malgrat l'aparent simplicitat, les regates de radiocontrol tenen tots els ingredients teòrics, tècnics i tàctics de les regates a vela i en aquest sentit no tenen res a envejar de les altres disciplines”.

Embarcacions d'un metre a radiocontrol
La classe International One Meter (IOM) és reconeguda per la federació internacional, que periòdicament revisa els reglaments de cada classe i coordina el calendari de competició internacional. Com n'indica el nom, la formen embarcacions d'un metre d'eslora i un pes de 4 Kg, dirigides per radiocontrol.
Les competicions d'aquestes embarcacions d'un metre segueixen el mateix reglament de la vela convencional, amb l'afegit d'un apèndix específic. Es fan campionats del món, europeus, nacionals, etc.
La tàctica i l'estratègia són exactament igual que les regates de creuer o vela lleugera amb, com a mínim, dos beneficis importants, segons la FCV: veus tot el camp de regates des de una posició privilegiada (vista d'ocell), i a l'anar tot de forma accelerada (les regates tenen una duració de 10-15 minuts) es poden fer més de deu proves en un sol dia, amb l'atractiu per al públic que això significa.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario